Αρχιερατικός προϊστάμενος του Προσκυνήματος του Αγίου Φωτίου ο Μωκησσού Δημήτριος

0
68
Ο Επίσκοπος Μωκησσού, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία: www.goarch.org

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Επίσκοπος Μωκησσού. κ. Δημήτριος, ο οποίος μετά την προ ενός και πλέον έτους χειροτονία του Μητροπολίτη Σικάγου, κ. Ναθανήλ είχε λάβει σαββατική άδεια διορίστηκε αριχερατικός προϊστάμενος του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Φωτίου στον Αγιο Αυγουστίνο της Φλώριδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν διόρισε τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μωκησσού κ. Δημήτριο ως Αρχιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ελληνορθοδόξου Εθνικού Προσκυνήματος του Ιερού Φωτίου στο St. Augustine της Φλώριδας, το οποίο υπάγεται απ᾽ ευθείας στον Αρχιεπίσκοπο.

Μεταξύ των καθηκόντων του Θεοφιλεστάτου κ. Δημητρίου, θα είναι και η διοργάνωση και η ανάπτυξη ιεραποστολικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης προς τους ισπανοφώνους των ΗΠΑ, καθώς γνωρίζει την ισπανική γλώσσα, η οποία είναι η δεύτερη σε χρήση γλώσσα στην πολιτεία της Φλώριδας.

Επιπλέον, μετά την παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Πιττσβούργου κ. Σάββα από της θέσεώς του ως Συνοδικού Συνδέσμου της Επισκοπικής Συνελεύσεως και, ως εκ τούτου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Orthodox Christian Mission Center (ΟCMC), ως αντικαταστάτης αυτού διορίσθηκε ο Θεοφιλ. κ. Δημήτριος.

Ως γνωστόν, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μωκησσού κ. Δημήτριος υπηρέτησε επί σειράν ετών ως ιερεύς και ως αρχιερεύς από της θέσεως του Πρωτοσυγκέλλου τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σικάγου κυρό Ιάκωβο, μετά την εν Κυρίω κοίμηση του οποίου επέστρεψε στην οργανική του θέση ως βοηθού Επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.