Άρωμα 40ετίας στην κοπή της Βασιλόπιτας του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης

1
Τα στελέχη του Παν Γκριγκόριαν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο, τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εταιρεία του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα το βράδυ της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου 2023, διοργάνωσαν στο φιλόξενο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Greycliff» στο Moonachie της Νέας Ιερσέης την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου, π. Χρήστος Παππάς, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μανχάταν, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος.   

Τον Αρχιεπίσκοπο και τους λοιπούς προσκεκλημένους καλωσόρισαν ο πρόεδρος της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν Μιχάλης Ζαβόλας και του ομώνυμου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Άλεξ Θεοδοσίου.

Ο πρόεδρος του Παν Γκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Αϊλαντ και συνάμα πρόεδρος του Παν Γκριγκόριαν της Αμερικής, κ. Δημήτρης Καφχίτσας παρουσίασε και έδωσε τον λόγω στον Μιχάλη Ζαβόλα. .

Ο κ. Καφχίτσας αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο των εταιρειών των Παν – Γκριγκόριανς και στο φιλανθρωπικό τους έργο τόσο στην ομογένεια, όσο και στην γενέτειρα.

Ο πρόεδρος της Εταιρίας του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Μιχάλης Ζαβόλας αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στην ανοδική πορεία της εταιρείας και τόνισε ότι εφέτος συμπληρώνονται τέσσερις δεκαετίες από της ιδρύσεώς της εταιρείας.  

Ο κ. Ζαβόλας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας Αντωνία Μπλετσάκη για την διοργάνωση του δείπνου.

Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του διευθύνοντα συμβούλου, Νίκου Κάλλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Άλεξ Θεοδοσίου, πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης αναφέρθηκε στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο στο πλαίσιο του οποίου  θα γιορτάσουν την 40ή επέτειο της ιδρύσεως της εταιρείας και την 39η επέτειο της ιδρύσεως του Ιδρύματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Κάλλας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους λοιπούς προσκεκλημένους και τόνισε ότι έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη το 2023 διότι εορτάζουν την 40ή επέτειο της ιδρύσεως.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου επεσήμανε ότι η φήμη των Παν Γκργκόριανς έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Αμερικής και ότι χαίρεται που θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν και να εντείνουν την φιλανθρωπική δράση και την κοινωνική προσφορά.

Όρθιοι ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου,, αριστερά και ο πρόεδρος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Μιχάλης Ζαβόλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου εστιάστηκε στην προσφορά των εταιρειών και των εστιατόρων στην ομογένεια και στην Εκκλησία και τους κάλεσε να συνεχίσουν την φιλανθρωπική τους δράση και την προσφορά τους στους συνανθρώπους.

Αμέσως μετά έκοψε την βασιλόπιτα και το φλουρί έπεσε στον πρώην πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, Κωνσταντίνο Βέτσα.

Στιγμιότυπο από το δείπνο. Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του διευθύνοντα συμβούλου, Νίκου Κάλλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του προέδρου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, Άλεξ Θεοδοσίου . Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοιφόρος ενώ κόβει την βασιλόπιτα του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Ευλογία Κυρίου και έλεος έλθει εφ’υμών……..
  Άραγε πόσοι γνωρίζουν την σημασία των
  πολλών κουκκίδων στο τέλος κάποιας λέξης
  η πρότασης.
  Βασικός μου κανόνας:” Μην αφήνεις κανέναν
  να σε κοροϊδεύει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.