«Απόβαση» τριών γενεών Ικαριωτών στην καρδιά της Φιλαδέλφειας

0
Οι Ικαριώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες γκλοφ στο Pennsauken Country Club της Νέας Ιερσέης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξάφνιασαν το προσωπικό και τους πελάτες του ξενοδοχείου «Sheraton Downtown» οι τρεις γενιές των Ικαριωτών οι οποίοι από το απόγευμα της Τετάρτης άρχισαν να συρρέουν με χαρά και ενθουσιασμό προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 120ή Συνέδριο και την πληθώρα των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Στη αίθουσα υποδοχής του Ξενοδοχείου προβάλλεται το έμβλημα της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής και στους διαδρόμους και στις αίθουσες άκουγες να ομιλούν ελληνικά και αισθανόσουν ότι πρόκειται για μια «απόβαση» των Ικαριωτών από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, καθώς επίσης και από την Ικαρία.

Το συνέδριο ξεκίνησε την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, με την υποδοχή και με τους αγώνες γκλοφ που διοργάνωσε το Τμήμα «Αθέρας» της Φιλαδέλφειας (Philadelphia Chapter «Atheras» στο Pennsauken Country Club της  Νέας Ιερσέης.

Ο Νίκος Χωριάτης ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων γκλοφ στο Pennsauken Country Club.

Η οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Νίκο Χωριάτη είχα βάλει ψηλά τον πήχη και κατάφερε να καταστήσει τους αγώνες γκόλφ στην μνήμη του Γιώργου Σαφού επιτυχημένους τόσο ως προς τον αριθμό των παικτών, όσο και ως προς το οικονομικό σκέλος.

Ο Γιώργος Χωριάτης, ο οποίος ηγείται της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου επεσήμανε ότι οι αγώνες ήταν επιτυχημένοι και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν κατά πολύ τον στόχο των δέκα χιλιάδων δολαρίων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι οικοδεσπότες του Συνεδρίου παρέθεσαν δεξίωση στην Ικαριακή Λέσχη στο Πενσόκεν της Νέας Ιερσέης. Πρόκειται για το μοναδικό ομογενειακό πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους Ικαριώτες της τριπολιτειακής περιοχής.

Οι Ικαριώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες γκλοφ στο Pennsauken Country Club της Νέας Ιερσέης.

Σήμερα, Παρασκευή, οι σύνεδροι με τις οικογένειές τους ξεναγούνται στο Ατλάντικ Σίτι, ενώ το βράδυ θα αρχίσουν οι εργασίες του συνεδρίου με την εκλογή του προεδρείου του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» διοργανώνεται από το Τμήμα «Αθέρας» της Φιλαδέλφειας (Philadelphia Chapter «Atheras». Η οργανωτική επιτροπή με συμπροέδρους τους Γιώργο Χωριάτη, Νικόλαο Πασαμιχάλη και Καλλιόπη Κοκόλη (πρόεδρο του Τμήματος) έχει βάλει ψηλά τον πήχη και η ανταπόκριση κρίνοντας από τις κρατήσεις και από τις δηλώσεις συμμετοχής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Αύριο το βράδυ, 2 Σεπτεμβρίου 2023 καθώς επίσης και το βράδυ της Κυριακής, 3ης Σεπτεμβρίου μετά το δείπνο θα ακολουθήσει το Ικαριώτικο Γλέντι με την επωνυμία «The IKARIAphilly Glendi» με την ορχήστρα «Σεριάνι», το οποίο θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα.

Το βράδυ της Κυριακής θα παρατεθεί στο εν λόγω Ξενοδοχείο το επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου θα απονείμουν το βραβείο «Πνεύμα του Ίκαρου» (Spirit of Ikaros) στον φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ για την προάσπιση των συμφερόντων της ομογένειας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Οι Ικαριώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες γκλοφ στο Pennsauken Country Club της Νέας Ιερσέης.

120 χρόνια προσφοράς και δράσης

Η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής είναι η αρχαιότερη εθνικοτοπική οργάνωση. Ιδρύθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1903 στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας και αριθμεί τριάντα συνολικά τμήματα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Pan-Icarian Foundation» ιδρύθηκε το 1965 με στόχο τον συντονισμό της φιλανθρωπική δράση τόσο στην ομογένεια όσο και στην Ικαρία.

Στο διάβα των 58 ετών έχει προσφέρει πάνω ένα εκατομμύριο δολάρια σε ευαγή ιδρύματα της Ικαρίας και σε δεινοπαθούντες και πάνω από χίλιες υποτροφίες σε Ικαριωτόπουλα της Αμερικής και της Ικαρίας.

Οι Ικαριώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες γκλοφ στο Pennsauken Country Club της Νέας Ιερσέης.

Η Ελένη (Νίνα) Τράτρας – Κόντη, Πρόεδρος του Πανικαριακού Ιδρύματος στην αναφορά της στο τελευταίο τεύχος του Περιοδικού «Ικαρος» αναφερόμενη στην προσφορά στην Ικαρία έγραψε: «Εγκρίναμε και βρισκόμαστε στη διαδικασία αγοράς 16 νοσοκομειακών κρεβατιών και αξεσουάρ και δύο ανελκυστήρων «Hoyer» για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) Ικαρίας, μια τεράστια βελτίωση στην ανώτερη φροντίδα των ηλικιωμένων μας στην Ικαρία.

Το Ίδρυμα επιχορηγεί επίσης τον προϋπολογισμό για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Μόλις αγοράσαμε μια προφύλαξη κυττάρων που χρειαζόταν κατά τη διάρκεια της επέμβασης για το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας».

Αυτά αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα της αέναης και πολυσχιδούς προσφοράς του Ιδρύματος και των Ικαριωτών της Αμερικής στην Ικαρία.

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/i-panikariaki-adelfotita-amerikis-vravevei-ton-robert-menendez-sto-120-sinedrio/

Το ξενοδοχείο καλωσόρισε τους συνέδρους με το έμβλημα της Ικαριακής Αδελφότητας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.