Απονομή βραβείων «Πρέσβης» σε στελέχη των κοινοτήτων του Delaware Valley

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους "Πρεσβευτές της Ειρήνης" της Μητρροπόλεως της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πάνω από τετρακόσιοι ομογενείς παρέστησαν στην 12η ετήσια τελετή απονομής των Βραβείων «Πρεσβευτές» σε τρεις γενιές στελεχών των κοινοτήτων της Κοιλάδας του Ντελαγουέαρ.

Η τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου 2022, στο φιλόξενο «Adelphia Restaurant and Event Center» στο Deptford της Νέας Ιερσέης και αποτελούσε μια επί πλέον προσφορά των ιδιοκτητών του Bill και Evelyn Balis.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δημήτριος Παπαγεωργίου, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους “Πρεσβευτές της Αγάπης” Φωτογραφία: www.photobystellios.com.

Τους εθνικούς ύμνους ερμήνευσε η Έλενα Ηλιάδη, ενώ την προσευχή ανέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στο θεσμό των Πρεσβευτών και τόνισε ότι διοργανώνεται ανά περιφέρεια προκειμένου να παραχθεί σε περισσότερους ομογενείς να παραστούν στις τελετές και να γνωριστούν μεταξύ των.

Η φετινή τελετή ήταν η πρώτη χωρίς τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, Κωνσταντίνο Χωριάτη και το βραβείο του πρεσβευτή το παρέλαβε εν μέσω συγκίνησης η σύζυγός του Georganne.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η απονομή του βραβείου «Πρεσβευτής» στην Μις Νέας Ιερσέης, Αγκοστίνα Μάλλους, η οποία ανήκει στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Wildwood της Νέας Ιερσέης.   

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους “Πρεσβευτές της Ελπίδας”. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.

Ο Δρ. Τομ Παπαδημητρίου, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stockton, ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα βραβεία «Πρέσβης της Πίστεως», «Πρέσβης της Ελπίδας», «Πρέσβης της Αγάπης» και «Πρέσβης της Ειρήνης».

Η τελετή έλαβε χώρα μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και οι συνδαιτυμόνες έψαλλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος 2023.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους “Πρεσβευτές της Πίστεως”. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ασχολούμενος με τη νεολαία. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας και πρόνοιας. “Φωτογραφία: www.photobystellios.com.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις εκπροσώπους των Αδελφοτήτων της Φιλοπτώχου. “Φωτογραφία: www.photobystellios.com.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες των Ελληνορθόδοξων κοινοτήτων της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.