ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον γιόρτασε με λαμπρότητα τα ονομαστήριά της και την 38η επέτειο της ιδρύσεώς της. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, 7 Νοεμβρίου 2019 με τον Αρχιερατικό Εσπερινό προεξέρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων από τις άλλες ενορίες της Νέας Υόρκης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παρέθεσε δεξίωση.

Το πρωί της Παρασκευής τα μέλη και οι φίλοι της κοινότητας παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την πανηγυρική θεία λειτουργία, που τέλεσαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ιωάννης Λαρδάς και ο π. Διονύσιος Στρούζας , βοηθούμενος από άλλους ιερείς του Κουίνς, του Μπρούκλιν και του Λονγκ Αϊλαντ. 

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριος. Αμέσως μετά παρατέθηκε γεύμα στην κοινοτική αίθουσα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας με το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο κέντρο εκδηλώσεων «Leonard’s Palazzo» στο Γκρέιτ Νεκ του Λονγκ ΑΪλαντ, το οποίο κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια διοργανωμένο.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος συνεχάρη την κοινότητα για το πολυδιάστατο έργο και στη συνέχεια μαζί με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Ιωάννη Λαρδά και τον πρόεδρο της κοινότητας Μιχάλη Μπάπη απένειμαν τα καθιερωμένα βραβεία.

Το χορευτικό σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και τους ιερείς, π. Ιωάννη Λαρδά και π. Διονύσιο Στρούζα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πρόκειται για τα βραβεία «The Hellenic Thread Award» τα οποία απονεμήθηκαν στους Νόρμαν και Λίζα Γκλάβα, Γεώργιο και (αείμνηστη) Ρίτα Σκανδάλιου, Δρ. Τζακ και Ethel Σωτηράκη και τα βραβεία «Service Awards» στις κ.κ. Ελένη Μπάπη, Σούζαν Καβούνη, Βίκυ Γκελέρη, Μαριάνν Ματαράγκα και Τούλα Ρέινολντς.

Μετά την απονομή των βραβείων το χορευτικό της κοινότητας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και φωτογραφήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Στο δείπνο παρέστη και η εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο Μάντλιν Σίγκα, η οποία τρεις μέρες πριν, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» επανεκλέχτηκε θριαμβευτικά και η οποία δέχτηκε τα συγχαρητήρια των ομογενών.

Γενική άποψη από το επίσημο δείπνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο π. Ιωάννης Λαρδάς και ο Μιχάλης Μπάπης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις τιμώμενες Ελένη Μπάπη, Σούζαν Καβούνη, Βίκυ Γκελέρη, Μαριάνν Ματαράγκα και Τούλα Ρέινολντς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Μιχάλης Μπάπης, π. Ιωάνης Λαρδάς, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Γεδεών Βασίλειος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου Μιχάλη Μπάπη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.