Απονομή βραβείων στο 84ο συνέδριο της 6ης περιφέρειας της AHEPA

1
113
Ο Λου Κάτσος (αριστερά) και ο Γιώργος Ζούβελος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Ζούβελου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το συνέδριο της 6ης Περιφέρειας της ΑHEPA για τη Νέα Υόρκη, το οποίο συνήλθε το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και ανανέωσε την θητεία του κυβερνείου. Συνεπώς οι ίδιοι ηγέτες που ανέπτυξαν έντονη φιλανθρωπική δράση την τρίμηνη περίοδο του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα επωμιστούν και την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την 200ή επέτειο της ενάρξεως της ελληνικής επαναστάσεως.

Το κυβερνείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις, εκλέχτηκε κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου που είχε συγκληθεί στις 6 και 7 Ιουνίου 2019 στην Αστόρια και απαρτίζεται από τους Λου (Ηλία) Κάτσο, κυβερνήτη, Ντιν Μόσκο, αντικυβερνήτη , Κρις Πάππη, γραμματέα, Πέτρο Γαγκούση, ταμία,  Γιώργο Ζούβελο, Αρχιφύλακα (District Warden) και τον Πολ Μακρόπουλο, μάρσαλ (District Marshal)

Η 6η Περιφέρεια γνωστή ως «New York Empire State District 6» έχει τμήματα σε 62 διαφορετικές κομητείες της Νέας Υόρκης και πολλά από αυτά έχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από ενενήντα χρόνια προσφοράς.

Ο πρώην κυβερνήτης Ηλίας Τσεκερίδης ενώ ορκίζει τη νέα ηγεσία της 6ης Περιφέρειας. Από αριστερά οι: Λου Κάτσος, Ντιν Μόσκος, Κρις Πάππης, Πέτρος Ραγούσης, Πολ Μακρόπουλος και Γιώργος Ζούβελος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Ζούβελου.

Το συνέδριο ανακήρυξε ομόφωνο «ΑΗΕΠΑν του έτους 2020» (Ahepan of the Year 2020) τον πρώην πρόεδρο του 186ου Τμήματος «Ερμής» της Αστόριας και «Αρχιφύλακα» (Warden) της Περιφέρειας, κ. Γιώργο Ζούβελο, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οργάνωση για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Το βραβείο «Τμήμα της Χρονιάς 2020» απονεμήθηκε στο 500ό Τμήμα της AHEPA στο Γκρίνλόουν του Λονγκ Αϊλαντ, το οποίο είναι συμβεβλημένο με την κοινότητα της Αγίας Παρασκευής και είναι ένα από τα νεότερα τμήματα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Τα βραβεία εξαίρετων υπηρεσιών (Exceptional Service Award) απονεμήθηκαν στους Μπομπ Γέμελα (Bobby Gemelas) από το Πορτ Τζέφερσον και Μάικ Λαμπάτο (Mike Labatos) από το Syracuse της Νέας Υόρκης.

Το βραβείο «Ahepan of the Year 2020” είναι ένα από τα πιο αξιόλογα βραβεία και ο κ. Ζούβελος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ποιεί ιδιαίτερη τιμή διότι μέχρι στιγμής έχουν απονεμηθεί 98 παρόμοια βραβεία, όσο και τα έτη της AHEPA της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Ο Γιώργος Ζούβελος με τη σύζυγό του Αναστασία και τον γιο του Κωνσταντίνο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Ζούβελου.

Τον Δεκέμβριο του 2019 ο κυβερνήτης Λου Κάτσος απένειμε στον κ. Ζούβελο τον «Χρυσό Αετό» ως αναγνώριση «την εξαιρετική κοινωνική προσφορά του».

«Νοιώθω μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια για το γεγονός ότι με επέλεξαν για την φετινή διάκριση και κυρίως για τοι γεγονός ότι η εκλογή μου ήταν ομόφωνη. Πρόκειται για το 98ο ετήσιο βραβείο, το οποίο αυξάνει τις υποχρεώσεις μου και τις ευθύνες να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων της ομογένειας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου», δήλωσε στις Αναμνήσεις ο κ. Ζούβελος.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.