ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αισιόδοξα μηνύματα  για μέλλον της οικονομίας της Κύπρου εξέπεμψε το 15ο επίσημο δείπνο του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Cyprus-US Chamber of Commerce) και η απονομή του βραβείου «Distinguished Merit Award» στην εταιρεία «ExxonMobil E&P Cyprus Ltd» και του βραβείο «Emerging Leader Award» στο νεαρό επιχειρηματία Στήβεν Σταύρου (Steven Stavrou).

Τα βίντεο που προβλήθηκαν αμέσως μετά τη δεξίωση, καθώς επίσης και οι ομιλίες των τιμωμένων και του υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Γεώργιου Λακκοτρύπη πρόβαλλαν τα επιτεύγματα της Κύπρου, καθώς επίσης και τις προοπτικές που δημιουργούνται με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων και τη μετατροπή της χώρας σε έναν πολύ σημαντικό ενεργειακό πυλώνα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το δείπνο παρατέθηκε στο φημισμένο Union League Club και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, πρέσβης Τζόναθαν Κόχεν, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσινγκτον Μάριος Λυσιώτης, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Ανδρέας Γουνάρδης, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου, Φίλιπ Κρίστοφερ, εκπρόσωποι μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων καθώς επίσης και πολλοί επιχειρηματίες.

Η εκτελεστική διευθύντρια του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Δέσποινα Αξιωτάκη καλωσόρισε τους τιμώμενους και τους προσκεκλημένους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τους χορηγούς.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, Νικόλαος Καρακώστας, ο οποίος ανάλαβε και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην προσφορά και στο έργου του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νικόλαος Νικολάου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του δείπνου, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι και οι δύο τιμώμενοι προέρχονται από την Κύπρο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νικόλαος Νικολάου, ενώ απονέμει τον βραβείο στον κ. Βαρνάβα Θεοδοσίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Είναι η πρώτη φορά που βραβεύουμε μια αμερικανική εταιρεία και συνάμα η πρώτη φορά που έχουμε τόσους παρευρισκόμενους που ταξίδεψαν από την Κύπρο για να είναι απόψε εδώ», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου εκφράζονταν την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων που διοργάνωσε πρόσφατα το Επιμελητήριο.

Η πρόεδρος του συνδέσμου των Νέων Κύπριων Επαγγελματιών (Cyprus Young Professionals) Τζοβάνα Ταννούση (Jovanna Tannousis) αναφέρθηκε στη δράση του Συνδέσμου και τόνισε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που απονέμουν το βραβείο Emerging Leadership Award.

«Το βραβείο απονέμεται σε νέους ομογενείς και Κύπριους επιχειρηματίες για τις ηγετικές τους ικανότητες και για την κοινωνική τους προσφορά», επεσήμανε η κ. Ταννούση και κάλεσε στο βήμα τον Στήβεν Σταύρου για να παραλάβει το βραβείο.

Στο βήμα ο Στήβεν Σταύρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο τιμώμενος αναφέρθηκε με δέος στην υποστήριξη που του παρείχαν οι γονείς του για να εκπληρώσει τα όνειρά του και μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή αλλά και για τη στήριξη σας. Για πολλά χρόνια προσπαθώ να υλοποιήσω τα οράματά μου για μια ενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα Κύπρο, που θα λειτουργήσει ως πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο. Η Κύπρος έχει μια απίστευτη ευκαιρία αυτή τη στιγμή αλλά και μια σημαντική υποχρέωση να λειτουργήσει ως παράδειγμα για το τι μπορούμε να κατορθώσουμε, όταν δουλεύουμε μαζί».

Ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Γεώργιος Λακκοτρύπης, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιάσει τον εκπρόσωπο της ExxonMobil E&P Cyprus Ltd επεσήμανε: «Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου το Επιμελητήριο για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα στην Κύπρο και τις ΗΠΑ, αλλά και την προσφορά του στη διατήρηση της ενότητας της Κυπριακής Διασποράς. Τα παραπάνω έχουν θεμελιώδη σημασία για την Κύπρο, έτσι ώστε να διαπρέψει στο μέλλον. Απόψε τιμούμε μια πολύ σημαντική εταιρεία, την ExxonMobil».

Ο Στήβεν Σταύρου με την ηγεσία των Νέων Κύπριων Επαγγελματιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο γενικός Διευθυντής της ExxonMobil κ Βαρνάβας Θεοδοσίου επεσήμανε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον αγαπητό μου φίλο Νικόλαο Νικολάου αλλά και το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου – ΗΠΑ. Εμείς στην Exxon Mobil, εκτιμούμε βαθιά τη σχέση με τις χώρες και τις κοινότητες στις οποίες λειτουργούμε. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές στην Κύπρο και ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας».

Ο πρόσφατα εκλεγμένος πολιτειακός γερουσιαστής του Μπρούκλιν Ανδρέας Γουνάρδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που του παρείχε η ομογένεια στην προεκλογική του εκστρατεία και απένειμε διακήρυξη στους τιμώμενους.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Νικολάου Νικολάου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Γεώργιος Λακκοτρύπης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο πρώτο τραπέζι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Investors Bank Πολ Καλαμαράς, ο Χρήστος Κούτσης και τα άλλα στελέχη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πολιτειακός γερουσιαστής του Μπρούκλιν Ανδρέας Γουνάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.