Αποχώρησε από το ραδιόφωνο του CBS ο Τζον Μεταξάς

Φωτογραφία: Τζον Μεταξάς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μετά από μια  λαμπρή καριέρα στο ραδιόφωνο του CBS το γνωστό WCBS 88AM, αποχώρησε από τα μικρόφωνα και  τους ραδιοθαλάμους ο γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος Τζον Μεταξάς.

Ο Μεταξάς, γόνος της γνωστής οικογένειας Μεταξά, (ο Πατέρας του συμμετείχε σε συμβούλια ενοριων αλλά και Ομοσπονδιών) ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση, πριν μεταπηδήσει στο ραδιόφωνο και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο CNN, έχοντας την ευθύνη του οικονομικού ρεπορτάζ και των εξελίξεων στην Γουόλ Στριτ.

Μερικά χρόνια αργότερα δέχθηκε την πρόταση του ομογενή ιδρυτή της εταιρείας E-Trade και ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας, σε μια εποχή που μόλις είχε ξεκινήσει η διαδικτυακή διαπραγμάτευση των μετοχών.

Αργότερα, όταν η εταιρεία άλλαξε ιδιοκτήτες, ο Μεταξάς επέστρεψε στο μετερίζι του καθημερινού ρεπορτάζ, δίνοντας για 18 συναπτά χρόνια μια άλλη διάσταση στο δελτίο και την αναμετάδοση των ειδήσεων.

Έχει συνεργαστεί ως δημοσιογράφος και με τα δίκτυα ABC, Bloomberg, CNBC.

Ο Τζον Μεταξάς δεν ξέχασε φυσικά την καταγωγή του και συνέχισε να προσφέρει εθελοντικά τον χρόνο του σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Συμβούλιο του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ.

Η καριέρα του Τζον Μεταξά που έχει ταυτόχρονα και νομική κατάρτιση θα συνεχιστεί σε έναν άλλο τομέα και συγκεκριμένα στο podcasting.

H νέα αυτή τεχνολογία διακίνησης γνώσης και ιδεών, αποτελεί μια εξέλιξη της παρουσίασης εκπομπών που όμως απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, το οποίο μπορεί από μόνο του να κάνει την επιλογή των θεμάτων αλλά και την ώρα που θα ήθελε να ακούσει κάτι χρήσιμο.

Όσοι θέλουν να ακούσουν τις εκπομπές podcast του Τζον Μεταξά μπορούν να τις αναζητήσουν στην διεύθυνση: Podcasting for lawyers with John Metaxas ή WallStreetNorth/podcasting.

Να σημειωθεί ότι ο Τζον Μεταξάς είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.