Αποφοίτηση Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν

0
151
Οι μαθητές της 8ης τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, ενώ αποφοιτούν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερία Οίκουτα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εννέα μαθητές της 8ης τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Ιουνίου 2020, επέστρεψαν μετά τρεις και πλέον μήνες για να αποχαιρετήσουν τους δασκάλους και τους ιθύνοντες της κοινότητας.

Η τελετή έλαβε χώρα αμέσως μετά την τελετή αποφοίτησης του Ημερήσιου Σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» και ήταν πλούσια σε συγκινήσεις.

Η διευθύντρια του σχολείου Ελευθερία Οίκουτα καλωσόρισε τους αποφοίτους, τους δασκάλους και τους γονείς στην πρώτη μετά τον εγκλεισμό εκδήλωση και τόνισε ότι αν και ο κορωνοϊός κατάφερε να βάλει λουκέτο στα σχολεία, εν τούτοις δεν κατάφερε να ανακόψει την διδασκαλική διαδικασία.

Οι απόφοιτοι του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερία Οίκουτα.

Η μετάβαση από την δια ζώσει διδασκαλία στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, όπως επεσήμανε η κ. Οίκουτα ήταν πανεύκολη διότι, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι μαθητές, ήταν εξοικειωμένη με την τεχνολογία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο ιερατικός προϊστάμενους της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού, π. Γεράσιμος Μακρής, ο πρόεδρος της κοινότητας Ιωάννης  Παυλάκος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νικόλαος Πρωτοψάλτης.

Την Τάξη του 2020 παρουσίασαν οι δάσκαλοι Αργυρούλα Αποστόλου, Μαρία Παλουμπή και ο Κώστας Στεργιούλης.

Οι απόφοιτοι του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερία Οίκουτα.

Την παράσταση έκλεψαν οι αριστούχοι μαθητές Αθανάσιος Βαρβενιώτης (valedictorian) και Δήμητρα Κακούλη (salutatorian), οι οποίοι με τα άπταιστα ελληνικά τους απέσπασαν τα χειροκροτήματα του κοινού.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα βραβεία, οι υποτροφίες και τα απολυτήρια στους Άννα Βερβενιώτη, Αθανάσιο Βερβενιώτη, Σοφία Βουμβουράκη, Μιχάλη Γκαμπριέλ, Παναγιώτη Ζαραφωνίτη, Δημήτρα Κουκούλη, Λουκά Παπαμιτσάκη, Χριστίνα Σταυροπούλου και Σοφία Χάουαρντ.

Ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων μετά το πέρας της τελετής παρέθεσε δεξίωση στο Γυμναστήριο του Σχολείου.

Τα δίδυμα Άννα και Αθανάσιο Βερβενιώτηςπου αποφοίτησαν με άριστα από το Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερία Οίκουτα.
Οι απόφοιτες ενώ εισέρχονται στον ναό του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερία Οίκουτα.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.