ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι απόφοιτοι του Ημερήσιου Σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Ιουνίου 2020, εισήλθαν για τελευταία φορά όλοι μαζί στον ναό, όπου βαφτίστηκαν για να αποχαιρετήσουν τους δασκάλους τους γονείς και την κοινότητα.

Η τελετή αποφοίτησης της Τάξης του 2020 διέφερε από όλες τις άλλες, διότι ο μαθητές βρέθηκαν για πρώτη φορά στους οικείους χώρους όπου μεγάλωσαν μετά από τρεις μήνες εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήταν ιστορική διότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δεν είχαν ανάμεσά τους τους ευεργέτες του σχολείου, τον αείμνηστο Δημήτριο και την Γεωργία Καλοειδή και οι απόφοιτοι ετοίμασαν μια άκρως συγκινητική κάρτα την οποία θα στείλουν στην Γεωργία στην Ελλάδα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεράσιμος Μακρής, ανέπεμψε την προσευχή και καλωσόρισε τους αποφοίτους τους γονείς και τους δασκάλους. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας Τζον Παυλάκος συνεχάρη τους αποφοίτους για τις επιδόσεις τους και τους ευχήθηκε να μην λησμονήσουν το σχολείο και την κοινότητα.

Οι απόφοιτοι του Ημερήσιου Σχολείου Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την δασκάλα Ελευθερία Οίκουτα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερία Οίκουτα

Πλούσιες σε νουθεσίες ήταν η ομιλία της διευθύντριας Ναόμι Πλότκιν, η οποία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανέλαβε τα ηνία του σχολείου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γεράσιμος Μενεγάτος ευχήθηκε επιτυχίες στα παιδιά και τους υπενθύμισε ότι το σχολείο και η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού αποτελούν και πρέπει να αποτελέσουν την Ιθάκη τους.

Συντονιστής της τελετή ήταν άρχοντας του Πατριαρχείου Δημήτριος Βάβας, ο οποίος κατέβαλε άοκνες προσπάθειες ώστε αντί της εικονικής αποφοίτησης να γίνει εντός του ναού.

Στο βήμα ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Ημερήσιου Σχολείου Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή Γεράσιμος Μενεγάτος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερία Οίκουτα.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η εν μέσω δακρύων ομιλία του αποφοίτου Δημήτρη Σμουδιάνη, η οποία παρέσυρε τους δασκάλους και τους γονείς οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και  χειροκροτούσαν.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα βραβεία, οι υποτροφίες και τα απολυτήρια.

Ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων μετά το πέρας της τελετής παρέθεσε δεξίωση στο Γυμναστήριο του Σχολείου.

Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερία Οίκουτα.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.