Από τα «Χριστουγεννιάτικα Μονοπάτια» στο Radio City Music Hall οι μαθητές της Αστόριας (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Γέννησης του Θεανθρώπου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 2022 έληξε με δύο ελπιδοφόρες πρωτιές για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η πρώτη σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 17ης Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, όπου οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν τα δικά τους προγράμματα. Δικαιολόγησαν πλήρως τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Μονοπάτια» του προγράμματος και κατάφεραν να εισαγάγουν τους συμμαθητές και γονείς στο νόημα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος και ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και π. Νικόλαος Πάρος, αντίστοιχα, οι οποίοι συγχάρηκαν τους μαθητές και τους δασκάλους για τις επιδόσεις τους και ευχήθηκαν χρόνια πολλά, υγεία χαρά και ευτυχία.

Τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε. η διευθύντρια του σχολείου, κ. Καλλιόπη Ξανθοπούλου

Η δεύτερη πρωτιά σημειώθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στο φημισμένο «Radio City Music Hall», όπου η χορωδία υπό την διεύθυνση του Φύτου Στράτη εξέπληξε το ακροατήριο με την άψογη ερμηνεία των Καλάντων και με τον ενθουσιασμό τους.  

Η εμφάνιση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Χριστουγεννιάτικοι Ήχοι» (Sounds of Christmas) που έχει θεσπίσει το Radio City Music Hall και το οποίο παρέχει την δυνατότητα σε διάφορες παιδικές χορωδίες της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης να ανοίξουν την αυλαία της μεγάλης παράστασης.

Το συντονισμό αυτής της παρουσίας ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Διδάσκαλων, με την υποστήριξη της διευθύντριας, κ. Καλλιόπης Ξανθοπούλου και του διευθυντή της χορωδίας Φύτου Στράτη.

Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Γέννησης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων, κ. Ελένη Μανή-Παπαϊωάννου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία του εγχειρήματος και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήταν μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά και τις οικογένειές μας. Θεού θέλοντος ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων θα το επαναλάβει και του χρόνου και ευελπιστούμε ότι θα καθιερωθεί ως ετήσια παράδοση».

Στιγμιότυπο από την είσοδο των μαθητών.
Στιγμιότυπο από την είσοδο των μαθητών.
Η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου, του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, κ. Καλλιόπη Ξανθοπούλου.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, π. Νικόλαος Πάρος και Δημήτριος Μιχαήλ.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Ελένη Μανή – Παπαϊωάννου.
Η χορωδία.
Οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας επί τω έργω.
Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Γέννησης του Θεανθρώπου.
Οι μαθητές οι οποίοι έψαλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η μαθητές των μικρότερων τάξεων.
Οι μαθητές οι οποίοι έψαλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.