ΟΡΛΑΝΤΟ ΦΛΩΡΙΔΑΣ. Απίστευτη με όλη την σημασία της λέξεως είναι η αγάπη και ο σεβασμός για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Εκπιδοφόρο τοσο των ηγετών της AHEPA, όσο και των χιλίων και πλέον αντιπροσώπων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ελλάδα και την Κύπρο που συμμετέχουν στο εν εξελίξει 100ό Συνέδριο της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Ο Αρχιεπίσκοπος αφίχθη στο ξενοδοχείο Coronado Springs Resort το απόβραδο της 20ής Ιουλίου 2022 και τον υποδέχτηκαν ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτριος Κόκοτας, καθώς επίσης και οι πρώην πρόεδροι και οι άλλοι ηγέτες.

Αμέσως μετά μετέβη μαζί με τους συνέδρους στο Θεματικό Πάρκο EPCOT στο Walt Disney World Resort στην λίμνη Bay Lake της Φλόριδας, παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό θέαμα και παρακάθησαν στο δείπνο που παρατέθηκε στο εν λόγω πάρκο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Κόκοτας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Από την πρώτη στιγμή της άφιξής του μέχρι και την αποχώρηση του από το EPCOT συνομιλούσε με ομογενείς και ανταποκρινόταν στο αίτημά τους για να φωτογραφηθούν μαζί του. 

Σήμερα, Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022, συμμετείχε στις συνεδριάσεις των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή και συνεχάρη τους ηγέτες τους για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου.

Το μεσημέρι παρακάθησε στο γεύμα που παρέθεσαν προς τιμή του οι ηγέτες της AHEPA και δέχτηκε τα συγχαρητήρια των συνδαιτυμόνων για την άψογη – όπως την χαρακτήρισαν – διοργάνωση της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη και για τα εγκαίνια του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου.

Σε πρώτο πλάνο ο Γιώργος Χωριάτης, ενώ παρουσιάζει τα αδέλφια Κροντίρη που κέρδισαν τον διαγωνισμό ιστορίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η AHEPA και η Ιερά Αρχιεπισκοπή όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι οι μεγαλύτεροι πυλώνες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας οι οποίοι γιορτάζουν την 100ή επέτειο. Η παρουσία των ηγετών της AHEPA στην Κληρικολαϊκή και του Αρχιεπισκόπου στο συνέδριο, όπως επεσήμαναν αμφότεροι οι ομιλητές, έρχεται να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα των δύο πυλώνων να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν την συνεργασία τους και να πορευτούν ενωμένοι στη νέα εκατονταετία.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους κοινούς στόχους των δύο φορέων και τους διαβεβαίωσε ότι θα πορευτούν ενωμένοι στον νέο αιώνα που ανέτειλε ήδη.

Η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100 Πολέτ Πούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στο γεύμα ήταν παρών όλοι οι πρώην πρόεδροι και στελέχη που έλαβαν τα ηνία προ τριών και πλέον δεκαετιών και οδηγούν επάξια την οργάνωση στον νέο αιώνα.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου με τους ηγέτες της AHEPA. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

«Σήμερα είμαστε πιο αισιόδοξοι από ποτέ», επεσήμανε η κ. Πολέτ Πούλου υπενθυμίζοντας ότι το συνέδριο και το εν λόγω γεύμα αποτελεί εγγύηση για το μέλλον και την περαιτέρω συνεργασία της Αρχιεπισκοπής και της AHEPA.

Την ώρα του γεύματος αφίχθη και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν ευδιάθετος και συνομίλησε επί μακρόν με τον Αρχιεπίσκοπο και με τους ηγέτης της AHEPA. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια από τις ελάχιστες φορές – αν όχι η πρώτη – που δεν χρειάστηκαν συστάσεις, διότι ο υπουργός Άμυνας και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος γνώριζαν με το μικρό τους όνομα τους συνομιλητές τους.

Το γεύμα έκλεισε με μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης παρουσίασε τους νικητές του διαγωνισμού ιστορίας. Πρόκειται για τα παιδιά του Δημητρίου και της Ιωάννας Κροντίρη – Γιάννη,  Νικόλαο, Λιάννα και Παντελή – από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας τα οποία εξέπληξαν το ακροατήριο με τις απαντήσεις τους και τα οποία κέρδισαν 4.500 έκαστος σε υποτροφίες.

Στο γεύμα παρέστησαν οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Μάριος Λυσσιώτης, αντίστοιχα, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, πρέσβης Λουκάς Τσώκος και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που συνοδεύουν τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, αριστερά, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ Δημήτριος Κόκοτας και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση των Θυγατέρων της Πηνελόπης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την νεότερη γενιά της AHEPA. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την ηγεσία των Θυγατέρων της Πηνελόπης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους πρώην και τον νυν πρόεδρο της AHEPA. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Από αριστερά διακρίνονται οι Κάθυ Μπιζούκα, Γιώργος Καλογρίδης, Δημήτριος Κόκοτας και Νικόλαος Καρακώστας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι αντιπρόσωποι με τις οικογένειές τους ενώ παρακολουθούν το φαντασμαγορικό θέαμα στο EPCOT. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από το θέαμα στο EPCOT. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

  1. Ο Πάπας του έδωσε ένα συγχωροχάρτι και
    τυπώνει φωτοαντίγραφα και τα μοιράζει σε όλους
    τους…….. γι’αυτό έχει πέραση , αλλά όχι για πολύ
    ακόμα, όποιος τα έβαλε με τον Θεό δεν είχε καλό
    τέλος.

  2. Το αρθρο σας για την ΑΗΕΠΑ είναι απλό στρώμα για ν΄απονείμετε παιδιάστικα κι ανούσια κοπλιμέντα και συγχαρητήρια για τον Ελπιδοφόρο, που περνάει κρίσιμες ημέρες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του σε παγκόσμιο επίπεδο. Κρίμα που θέλετε να παρουσιάσετε πραγματική εικόνα της Ομογένειας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.