ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απαγορεύονται στο εξής οι νεκρώσιμες ακολουθίες στους Ελληνορθόδοξους Ιερούς Ναούς της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας. Οι ιερείς, βάση νεότερης εντολής επιτρέπεται να τελούν τις νεκρώσιμες ακολουθίες μόνο στα Γραφεία Τελετών είτε στα Κοιμητήρια παρουσία ελαχίστων ατόμων.

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Ανδρέας Βυθούλκας, απαντώντας σε ερώτηση των Αναμνήσεων σχετικά με την αγωνία πολλών ομογενών που έχουν χάσει τα προσφιλή τους πρόσωπα και δεν κατάφεραν να τελέσουν τη Νεκρώσιμη Ακολουθία εντός του ναού επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσα τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες προκαλούσαν επιπρόσθετο πόνο στους τεθλιμμένους και στους συγγενείς και φίλους.

Παραθέτουμε σε μετάφραση την απάντηση του Πρωτοσυγκέλου: «Οι ιερείς επιτρέπεται να τελέσουν Νεκρώσιμες στα Γραφεία Τελετών είτε στα Κοιμητήρια. Εμείς, βάσει της πολιτειακής νομοθεσίας δεν πρέπει να τελέσουμε Νεκρώσιμες Ακολουθίες στους ναούς» (Clergy are permitted to perform funeral services in the funeral home or cemetery. We are not supposed to hold services in the church according to state laws).

Η σύγχυση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες κοινότητας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας οφείλεται στην αρχική απόφαση της Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου βάσει της οποίας οι Νεκρώσιμες Ακολουθίες μπορούσαν να τελούνταν στους Ελληνορθόδοξους Ναούς παρουσία έως και δέκα ατόμων τηρώντας ασφαλώς την απόσταση των έξι ποδιών ο ένας από τον άλλο.

Οι Νεκρώσιμες Ακολουθίες που τελέστηκαν μέχρι στιγμής μετά την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στις οποίες παρέστησαν οι “Αναμνήσεις” τελέστηκαν μόνο με την παρουσία της άμεσης οικογένειας, φορώντας προστατευτικές μάσκες και γάντια και διατηρώντας περαν του δόντος αποστάσεις.

Οι συγγενείς και οι φίλοι συγκεντρώνονταν στους χώρους στάθμευσης και παρέμεναν στα οχήματά τους και μάλιστα με κλειστά τα τζάμια. Την στιγμή της άφιξης του σκηνώματος και της οικογένειας, καθώς επίσης και της εξόδου από το ναό έβγαιναν από το αυτοκίνητα και τηρούσαν στάση προσοχής.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις όπως και χθες του θρυλικού Γιώργου Μπουρλώτου σχημάτισαν πομπή η οποία κατέληξε στο Κοιμητήριο.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.