Ανώτατο Δικαστήριο επέβαλε ασφαλιστικά μέτρα υπέρ του Ε / Α Εθνικού Συμβουλίου

0
308
Η πρώτη σελίδα της απόφασης του Δικαστηρίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομοσπονδιακός δικαστής της Μασαχουσέτης Nathaniel M. Gorton το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Μαϊου 2021, μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας εξέδωσε ασφαλιστικά μέτρα υπέρ του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβούλιου μέσω των οποίων απαγορεύει ρητά στον Ιωάννη Ρεμεδιάκη (Ioannis Remediakis) και παντός υπευθύνου την χρήση του ονόματος, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οιασδήποτε άλλης δραστηριότητας που ενδέχεται να επηρεάσει την λειτουργία, την δράση και το κύρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

Το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στις 23 Απριλίου προσέφυγε στην δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψει τη διενέργεια τον εκλογών της 24ης Απριλίου 2021 από το το “Φόρουμ των Προέδρων” (HANC-Presidents-Forum) και έκανε λόγω για υφαρπαγή του ονόματος και των διαδικασιών.

Η αγωγή κατατέθηκε εις βάρος του Ιωάννη Ρεμεδιάκη και παντός υπευθύνου, χωρίς στην παρούσα φάση να κατονομαστουν τα άλλα μέλη του Φόρουμ των Προέδρων και οι οργανισμοί  που εκπροσωπούν.

Η εν λόγω ακροαματική διαδικασία έγινε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.  

Η δεύτερη σελίδα της απόφασης του Δικαστηρίου.

Ο νομικός σύμβουλος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Δημήτριος Καυκάς κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι στόχος της μήνυσης δεν είναι η καταδίκη και ούτε ο διασυρμός φορέων και ατόμων, αλλά η διαφύλαξη της ενότητας και η αποκατάσταση του διαλόγου ούτως ώστε να οδηγηθούν ομαλά στις προγραμματισμένες εκλογές της 9ης και 10ης Οκτωβρίου 2021.

Στην ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας παρέστη ο Ιωάννης Ρεμεδιάκης ο οποίος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών Αμερικής με έδρα το Τέξας και συνάμα ο μοναδικός εναγόμενος επωνύμως.

Ο Δικαστής εξέδωσε πάραυτα ασφαλιστικά μέτρα και διέταξε τους εναγόμενους όπως εντός 21 ημερών από την καταχώρηση της αγωγής στο Ανώτατο Δικαστήριο απαντήσουν στο κατηγορητήριο.

Η εν λόγω απόφαση του Δικαστή στερεί από το “Προεδρείο” που εκλέχτηκε διαδικτυακά στις 24 Απριλίου 2021 την δυνατότητα χρήσης του ονόματος, της σφραγίδας και την λήψη αποφάσεων εν ονόματι του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

Ο εναγόμενος Ιωάννης Ρεμεδιάκης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Δικαστηρίου επεσήμανε: «Ουδέν σχόλιο προς το παρόν».  

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν με τον Βασίλειο Καυκά που εκλέχτηκε πρόεδρος από το φόρουμ των προέδρων, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα δεν απάντησε στην έκκλησή μας να σχολιάσει την απόφαση και για τις επόμενες κινήσεις.

Ο Ευστάθιος Καραντώνης από την Φιλαδέλφεια, ο οποίος εκλέχτηκε “α’ αντιπρόεδρος” απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι είναι ενήμεροι για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστή και ότι θα παρουσιάσουν εμπρόθεσμα όλα τα τεκμήρια που επιβεβαιώνουν την δυσλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου και δικαιολογούν την απόφαση των προέδρων των Ομοσπονδιών για την καθαίρεση της ηγεσίας και την προκήρυξη των εκλογών.

Ο νομικός σύμβουλος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Δημήτρης Καυκάς μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι γνώμονας κάθε ενέργειας είναι η διασφάλιση της ενότητας και του κύρους του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και η υποκίνηση του διαλόγου ούτως ώστε να οδηγηθεί ομαλά στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Επεσήμανε ότι εξάντλησαν κάθε περιθώριο συνεννόησης με το νομικό σύμβουλο του Φόρουμ των Προέδρων και ότι ευρισκόμενοι προ τετελεσμένων και για να αποτρέψουν τις παράνομες εκλογές υποχρεώθηκαν να αποταθούν στο Δικαστήριο.

«Θέλω να πιστεύω ότι η προχθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου θα λειτουργήσει θετικά και θα δώσει το έναυσμα στους ηγέτες των Ομοσπονδιών που δεν κατονομάζονται στην αγωγή να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να στηριχτούν σε ό,τι τους ενώνει και – πιστεύω πως είναι τα περισσότερα  – να προετοιμαστούν για το διήμερο συνέδριο του προσεχή Οκτωβρίου και τις εκλογές», επεσήμανε ο κ. Καυκάς.

Όσον αφορά την διενέργεια των εκλογών επεσήμανε ότι βάσει τόσο του Καταστατικού του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, όσο και της ισχύουσας νομοθεσίας στην πολιτεία της Μασαχουσέτης οι εκλογές δε μπορούν να γίνουν διαδικτυακά. 

Διευκρίνισε επίσης ότι ακόμη και αν κριθεί απαραίτητη η άμεση διενέργεια των εκλογών η απόφαση για την διενέργεια διαδικτυακά πρέπει να είναι ομόφωνη.

Διαβάστε την απόφαση του Δικαστηρίου κάνοντας κλικ στο: file:///C:/Users/demetrios/Downloads/BRN3C2AF4B26780_016954.pdf

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/agnoisan-tis-miniseis-kai-eksaleksan-nea-igesia-tou-ethnikou-symvouiou-me-proedro-ton-vasileio-kafka/  https://www.anamniseis.net/oi-proedroi-ton-omospondion-katheresan-tin-igesia-tou-ellinoamerikanikou-ethinikou-simvouliou/  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.