Ανοικτή επιστολή: Δριμύ κατηγορώ προς την «Πλειοψηφία» της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων

0
144
Από αριστερά διακρίνονται οι πρώην πρόεδροι Απόστολος Τομόπουλος,Νίκος Βέλλιος και Γιώργος Γεωργόπουλος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, κ. Απόστολος Τομόπουλος, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της «Πλειοψηφίας» της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων σχετικά με την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 απέστειλε μια ανοικτή επιστολή προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης και προς το προεδρείο της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και εμμέσως πλην σαφώς τους καταγγέλλει για υπόθαλψη κάθε προσπάθειας επιστροφής στην ομαλότητα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής του κ. Απόστολου Τομόπουλου:Κύριοι  των μέσων ενημέρωσης και οι αυτοαποκαλούμενοι Συντονιστές και μέλη του προεδρείου .

Κατ’ αρχήν μετά την εκλογή της εφορευτικής την 6η Ιουνίου την οποία οι κύριοι τέως πρόεδροι Καλαμαράς, Διαμαντίδης και Σιώκης προσπάθησαν να αποδομήσουν και μετά την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής (Άρθρο 11ο εκλογή επιτροπής εκλογών εδάφιο 3 – διαβάστε το και πάλι)

Οι εκλογή νέου  προεδρείου είναι άκυρη. Ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης παραιτήθηκε την 10η Μαΐου 2021 ενώ ο κ. Βασίλειος Σταθάκος δεν ήταν μέλος της επιτροπής προεδρείου. Υποβληθεί ένσταση από τους κ. κ. Νικόλαο Βέλλιο και Απόστολο Τομόπουλο ως ομόφωνη απόφαση. 

Στο διάστημα 10 Μαΐου έως σήμερα οι κ.κ. αυτοαποκαλούμενοι διοίκηση προεδρείου εκφράσθηκαν δια μέσου του τύπου Άκυρη η ΓΣ της 16ης Μαΐου  άκυρο το διήμερο συνέδριο 5 και 6 Ιουνίου. Άκυρες οι δυο Γενικές Συνελεύσεις 15 Ιουλίου και 30 Ιουλίου, εκλογή δια ανεξάρτητη οικονομική επιτροπή τις οποίες προσπάθησαν να αποδομήσουν.

Κύριοι, το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας είναι οι Σύλλογοι μέλη του Οργανισμού, μέχρι τώρα δεν τολμήσατε να δώσουν το παρών μερικοί Σύλλογοι που με την εντολή Δήμου  Σιώκη (Δημήτρη Καλαμαρά που εκπροσωπεί τον Σύλλογο Σφραγίδα Ανιάτων) και Διαμαντίδη.

Απέχετε. Απέχετε δηλώνοντας αδυναμία να αντιμετωπίσετε το σώμα των Συλλόγων Οι συλογοι που είχαν δικαίωμα εγγραφής εντός της τριετίας είναι μόνο περί του 7». Ακόμη η εκλογή επιτροπής διαφάνειας ήταν αυτή από την Γ. Σ. της 5 Νοεμβρίου 2018. Ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε αλλαγή μόνος του παραβλέποντας τις διαδικασίες εκλογής με  άκυρη συνεδρίαση του ΔΣ τον Οκτώβριο του 2019 και την  μη έγκριση από την Γενική Συνέλευση.

Ερωτώ τον κ Καλαμαρά, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Από τον Νοέμβριο του 2019 δεν τόλμησε το απερχόμενο Δ.Σ. να καλέσει Γενική Συνέλευση και μάλιστα ως μου είπαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πάντα εσείς κ Καλαμαρά προτείνατε στον απερχόμενο Πρόεδρο.  

Να μην κληθεί ΓΣ  και τώρα υποστηρίζετε τον κ. Βουρνά ότι εξελέγη πρόεδρος επιτροπής διαφάνειας.  Μου θυμίζετε, κ. Καλαμαρά, όταν τοποθετήσατε  τον ανωτέρω κ. Γενικό Γραμματέα άνευ χαρτοφυλακίου.  Άλλη ερώτηση σε όλους σας Ερωτώ τους αυτοαποκαλούμενους συντονιστές του προεδρείου.  Γνωρίζετε καθαρά οι πρώην πρόεδροι υπέγραψαν τα συμφωνηθέντα {Υπάρχει δημοσίευση ) όλοι οι πρώην πρόεδροι οι Επτά ήταν ίσοι και η απόφαση ομόφωνη. 

Τέλος το θέμα εκλογών είναι στην εξουσιοδότηση της Εφορευτικής Επιτροπής  δια διεξαγωγή εκλογών, από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, την οποίαν κάνατε τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε μέλη της να την αποδομήσετε  π. χ. Ομολογίες και δράσεις κ. Δημητρίου Α. Γωνιά.  

Ευχαριστώ και διατελώ 

Απόστολος Τομόπουλος, Γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.