ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2022 στο ομογενειακό εστιατόριο «The Sparta Classic Diner» στην πολίχνη Sparta της Νέας Ιερσέης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Πυροσβεστικής, ξέσπασε στην κουζίνα του εστιατορίου, η οποία υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε μετέτρεψε σε άμορφες μάζες τα ανοξείδωτα σκεύη και τον εξοπλισμό.

Στις μάχες με τις φλόγες, όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Justin Muldoon, ρίχτηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής της Σπάρτα καθώς επίσης και των γειτονικών δήμων Andover, Ogdensburg, Hardyston and Jefferson Co. 2, οι οποίες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και στις 2.30 π.μ. της Παρασκευής να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.  

Το εστιατόριο “Sparta Classic Diner” με την επιβλητική αρχιτεκτονική του. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.

Ο Δημήτριος Κοντολιός του Μιχαήλ ήταν ο πρώτος από τους ιδιοκτήτες που έφτασε στο εστιατόριο και συντετριμμένος παρακολουθούσε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των σωστικών συνεργείων και αμέσως μετά έφτασαν και τα αδέλφια και τα παιδιά τους.

Το εστιατόριο «The Sparta Classic Diner» βρίσκεται στην διεύθυνση 80 Woodport Rd, Sparta, NJ 07871 και ήταν ένα από τα εμβληματικά εστιατόρια της περιοχής. Ανήκει στα αδέλφια Ιωάννη, Δημήτριο και Στυλιανό Κοντολιό του Μιχαήλ, τα οποία το έχτισαν με μεράκι και προ δώδεκα περίπου ετών το έθεσαν σε λειτουργία. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 9.00 π.μ. και την ώρα της πυρκαγιάς ήταν κλειστό.

Ο Ιωάννης Κοντολιός επεσήμανε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες και ότι μόλις οι αρχές και η ασφάλεια δώσουν το πράσινο φως θα ξεκινήσουν τις εργασίες για την αναγέννηση από τις στάχτες.

Οι πυροσβέστες επ΄ί τω έργω. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.

Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την αναστήλωση και επαναλειτουργία του εστιατορίου επεσήμανε ότι είναι αδύνατον να κάνουν προβλέψεις διότι υπάρχουν προβλήματα κυρίως στην εφοδιαστική αλυσίδα του εξοπλισμού.

«Ευχαριστούμε τους ηρωικούς πυροσβέστες, την Αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία, καθώς ένεκα των ηρωϊκών τους προσπαθειών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ευχαριστούμε επίσης τους πελάτες μας και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής για τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουμε καθημερινά», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το προσωπικό του εστιατορίου ο κ. Κοντολιός επεσήμανε ότι έχουν ήδη μεριμνήσει και ότι θα απασχολήσουν όλους τους εργαζόμενους στα εστιατόριά τους, διότι, όπως επεσήμανε, ο μάγειροι, οι σερβιτόροι και το προσωπικό αποτελούν το πιο πολύτιμο και συνάμα αναντικατάστατο κεφάλαιο του εστιατορίου μας».   

Οι φύο γενεές της οικογένειας Κοντολιού. Από αριστερά οι Μιχάλης Δημητρίου Κοντολιός, Μιχάλης Στέλιου Κοντολιός, Ιωάννης Κοντολιός, Μιχάλης Ιωάννη Κοντολιός, Νικόλαος Ιωάννη Κοντολιός, Στυλιανός Κοντολιός και Δημήτριος Κοντολιός. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.

Τα αδέλφια Ιωάννη, Δημητρίου και Στυλιανού Κοντολιού του Μιχαήλ διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους όχι μόνο στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά και στον κοινωνικό και στον φιλανθρωπικό τομέα.

Κατάγονται από τα Καμπιά της Χίου και είναι ηγέτες και στυλοβάτες του Συλλόγου Καμπουσίων Χίου «Παναγία η Δέσποινα», της Χιακής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου και της ίδιας της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης.

Ο Ιωάννης Κοντολιός είναι πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας και αξιοποιώντας τις αστείρευτες δυνάμεις της νέας γενιάς κατάφερε να πολλαπλασιάσει την προσφορά της Ομοσπονδίας εδώ και στην γενέτειρα.

Η Χιακή Ομοσπονδία είναι από τους ελάχιστους δευτεροβάθμιους φορείς – τουλάχιστον για τα δεδομένα της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης που κατάφεραν να μετατρέψουν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού ως ευκαιρία για να σταθούν αρωγοί στα ιδρύματα της ομογένειας και της γενέτειρας και να κάνουν την διαφορά.

Καθήμενοι οι Στυλιανός Κοντολιός, αριστερά, η μητέρας τους Σοφία το γένος Καλογερά, ο Ιωάννης Κοντολιός και όρθιος ο Δημήτριος Κοντολιός. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Ανβυπολόγιστες οι ζημιές στο εστιατόριο. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Οι πυροσβέστες επί τω έργω. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Η κουζίνα του εστιατορίου -μια από τις πιο σύγχρες υπέστη τεράστιες ζημιές. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Οι εργαζόμενη την Παρασκευή άρχισαν να ασφαλίζουν το κτίριο. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
ΟΙ εμπειρογνώμονες ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Ολική η καταστροφή της κουζίνας. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Οι ζημιές στην αίθουσα εστίασης. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Η αίθουσα εστίασης μετά την πυρκαγιά. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Ανυπολόγιστες οι καταστροφές. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Ολική η καταστροφή της υπερσύγχρονης κουζίνας. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
Οι ζημιές στην αίθουσα εστίασης. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση οικογένειας Κοντολιού.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.