Θλίψη και συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατο του επιχειρηματία και ευεργέτη Πολ Μελή

0
500
Ο αείμνηστος Πολ Μελής.

NEA ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν και κατ’ επέκταση στην ομογένεια ο πρόωρος θάνατος του επιχειρηματία και ευεργέτη του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης Πολ Μελή (Paul Melis).

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας και εξαίρετος οικογενειάρχης Πολ Μελής άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 σε ηλικία 57 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Ιουλίου 2022 από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών John G. Litras Funeral Director Corp. για να προσκυνήσουν την σορό του.

Ο αείμνηστος Πολ Μελής. Φωτογραφία: Facebook

Το πρωί της Τρίτης, 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν 224 18th Street, Brooklyn, NY 11215 για να παρακολουθήσουν την νεκρώσιμη Ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Ariana Melis και Nicholas Melis, τα αδέλφια Eve και John Vasilantonakis, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ, στην Κύπρο, στην Γερμανία και στην Ελλάδα.

Ο αείμνηστος έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά και την Σπάρτη και μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν. Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από το Ημερήσιο Σχολείο «Σωτήριος Έλληνας» της εν λόγω κοινότητας και οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο Πολ δεν υπάρχει πια ανάμεσά τους διότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για τον κόσμο των Αγγέλων.

Ο Πολ Μελής ήταν πρόεδρος της εταιρείας «Corona Ready Mix» η οποία συνεργάστηκε με την Τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν» και δώρισαν όλο το μπετόν για την ανέγερση του ιστορικού ναοί του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία «Τιτάν» δώρισε το τσιμέντο, ενώ η «Corona Ready Mix» προετοίμασε και προσέφερε δωρεάν το μπετόν και με δικά της μηχανήματα ανέλαβε δωρεάν την μεταφορά και με τις αντλίες τους ολοκληρώθηκε το σκυρόδερμα του Αγίου Νικολάου.

Η Εκκλησία, η ομογένεια, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Κουίνς και άλλοι φορείς έχουν βραβεύσει τον αείμνηστο και την εταιρεία του.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, π. Δαμασκηνός Γκανάς κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» έπλεξε το εγκώμιο του αειμνήστου και τόνισε ότι ήταν απόφοιτος του Ημερήσιου Σχολείου «Σωτήριος Έλληνας».

«Ο πρόωρος θάνατος του Πολ Μελή έχει προκαλέσει θλίψη στην κοινότητά μας. Προσευχόμαστε όπως ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του και χαρίσει υγεία και δύναμη στα παιδιά, στα αδέλφια και στους λοιπούς συγγενείς και φίλους και όπως τους αξιώσει να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό του έργο και να διαιωνίσουν την κληρονομιά του», κατέληξε ο π. Δαμασκηνός Γκανάς.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προφέρουν δωρεά στη μνήμη του στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 224 18th street, Brooklyn, NY 11215.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.