ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το αλαλούμ στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συνεχίζεται και ξεκινώντας από την συνεδρίαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Πέμπτης έλαβε νέες διαστάσεις. Ο καθαιρεθείς συντονιστής των πρώην προέδρων Τιμολέοντας Κακούρος συγκάλεσε έκακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων για σήμερα, Δευτέρα, και ώρα 7.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο προκειμένου να συζητήσουν την παράνομη αποπομπή του.

Ο νέος συντονιστής της Επιτροπής Δημήτριος Καλαμαράς κάλεσε σύσκεψη της εν λόγω Επιτροπής την ίδια μέρα και ώρα και μάλιστα έχοντας μια διαφορετική ατζέντα από εκείνη του κ. Κακούρου.

Πρόκειται για ένα επί πλέον αλαλούμ, το οποίο αν μη τι άλλο έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι Πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας είναι ανίκανοι να βγάλουν την οργάνωση από την κρίση, διότι οι ίδιοι ευθύνονται για την κατάντια της Ομοσπονδίας.

Μέχρι και την ανοικτή συνεδρίαση της Πέμπτης προσπαθούσα να κατανοήσω τους ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους οι πρώην πρόεδροι διχάστηκαν και απέτυχαν να βγάλουν την Ομοσπονδία από την κρίση.

Την Πέμπτη φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι πρώην πρόεδροι είχαν διαφορετική ατζέντα ο κάθε ένας. Η μια πλευρά, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχε ως στόχο έναν επιπόλαιο και για τα μάτια του κόσμου έλεγχο και την διενέργεια των εκλογών έχοντας ήδη προετοιμάσει τον διάδοχο και φτιάχνοντας του μάλιστα την εικόνα του επερχόμενου ηγέτη. Και είχαν ως σύμμαχο τον τέως πρόεδρο Πέτρο Γαλάτουλα, τον πανίσχυρο άνδρα της τελευταία δεκαετίας που είχε τον απόλυτο έλεγχο της γενικής συνέλευσης, συνεπώς και τις ψήφους που απαιτούνται για την ανάδειξη εκάστου υποψηφίου.

Η άλλη πλευρά και συγκεκριμένα η πλειοψηφία είχε ως στόχο τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών, την διαγραφή των συλλόγων σφραγίδων και την προσέλκυση των ιστορικών και δυναμικών συλλόγων και κοινοτήτων που έχουν απομακρυνθεί την τελευταία δεκαετία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα και το έλλειμμα δημοκρατίας που οδήγησε στην κατάρρευση της Ομοσπονδίας.

Η πλειοψηφία είχε ως ένθερμο υποστηρικτή των επίτιμο πρόεδρο και ευεργέτη της Ομοσπονδίας, κ.  Βασίλειο Σταθάκο ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και μάλιστα χαρακτήρισε «τοκογλύφους» τους ηγέτες της Ομοσπονδίας που οδήγησαν το καράβι στα βράχια.

Αλαλούμ και με την βούλα

Τους έξι τελευταίους μήνες οι πρώην πρόεδροι και ο συντονιστής, κ. Τιμολέων Κακούρος ισχυρίζονταν ότι βάσει της τροποποίησης του άρθρου 16ου – παραγράφου 7 – οι αποφάσεις της Επιτροπής των πρώην προέδρων πρέπει να λαμβάνονται με ομοφωνία και μάλιστα ερμήνευαν κατά το δοκούν το κείμενο που υπέγραψαν οι πρώην πρόεδροι.

Αν και ζητήσαμε επανειλημμένως το άρθρο που ψήφισε η καταστατική γενική συνέλευση τον περασμένο Φεβρουάριο προκειμένου να δούμε αν όντως ίσχυε η ομοφωνία, εντούτοις δεν το λάβαμε ποτέ.

Την Πέμπτη λίγο πριν την θυελλώδη συνεδρίαση ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γεωργόπουλος μας παρέδωσε αντίγραφο της παραγράφου επτά την οποία υπέγραψαν όλοι οι πρόεδροι και μάλιστα υπογραμμίζοντας τις δύο πρώτες προτάσεις που αναφέρονται στην ομοφωνία.

Μελετώντας προσεκτικά το κείμενο διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα ανορθόγραφο και ασύντακτο κείμενο το οποίο εμπεριέχει πολλά οξύμωρα σχήματα τα οποία καπηλεύτηκε η μειοψηφία και ο συντονιστής, κ. Τιμολέων Κακούρος για να συγκαλέσουν γενική συνέλευση και μετέπειτα εκλογικό συνέδριο το οποίο κατέληξε σε φιάσκο.

Διάταξη έκτρωμα

H 6η παράγραφος του κειμένου που υπέγραψαν οι πρώην Πρόεδροι εμπεριέχει πολλά οξύμωρα σχήματα που αν μη τι άλλο δικαιολογούν το άνευ προηγουμένου αλαλούμ. Το πρώτο σχετίζεται με την ομοφωνία και την παράλληλη ισχύ των “Robert Rules of Order”. Η ομοφωνία είναι ολοφάνερο ότι είναι τέχνασμα των συντακτών του κειμένου που πιθανόν να πίστευαν ότι η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων μπορούσε να λειτουργήσει με συναίνεση και ομοφωνία όταν πρόκειται να εξετάσει τα σκάνδαλα.

Το «Robert Rules of Order» είναι η κείμενη νομοθεσία που έχει υιοθετηθεί από όλους τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και υπερισχύει των καταστατικών και των εσωτερικών κανονισμών. Άρα η ρήτρα για ομοφωνία αντίκειται της κείμενης νομοθεσίας για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και δεν μπορεί κανείς την επικαλεστεί.

Το δεύτερο σχετίζεται με τις αρμοδιότητες του συντονιστή, διότι του έδωσαν εξουσίες υπερπροέδρου συμπεριλαμβανομένου και του προεδρεύοντα της γενικής συνελεύσεως.  

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επίμαχης παραγράφου:

«Η επιτροπή των πρώην προέδρων λαμβάνει όλες τις αποφάσεις ομοφώνως. Επίσης δύναται να εκλέξει συντονιστή της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, που ίσως να μην είναι πρώην πρόεδρος. Στην περίπτωση δεν υπάρχει ομοφωνία τότε ο Συντονιστής καλεί Γενική Συνέλευση μόνο γι αυτό το θέμα εντός είκοσι ημερών, για να αποφανθεί επί του θέματος. Ο Συντονιστής επίσης προεδρεύει στις Γενικές Συνελεύσεις. Ο Συντονιστής δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Όμως έχει όλα τα δικαιώματα του προεδρεύοντος. Η επιτροπή Πρώην Προέδρων, συμπεριλαμβανομένου και του Συντονιστή, εάν υπάρχει, λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Robert Rules of Order».   

Ατζέντα Δημητρίου Καλαμαρά

Παραθέτουμε την ατζέντα που συνέταξε ο νέος συντονιστής Δημήτριος Καλαμαράς, ο οποίος είναι και δικηγόρος

Dear Members of the Special Governing Board of Past-Presidents: We would like to inform and invite you to attend our regular Monday Board Meeting that will take place on this coming Monday, July 26, 2021 at at 7:00 pm at the Stathakion Center.

The Agenda will be follow as:

1. Opening Prayer

2. Review of all previously unread Meeting Minutes

3. Treasurer’s Report (if Mr. Paliouras has returned)

4. Proposal for the use of electronic devices as valid attendance at our meetings

5. Meeting with the “Election Committee” Members 6. Meeting with “Special Independent Audit Committee” Members

7. Filling any vacancies on the Federation’s Special Committees

8. Status and location of the Books and Records of Federation

9. Old/New Business We looking forward to seeing you all.

Sincerely, Nikolaos Diamantidis Demetrius Kalamaras Board Members and Co-Coordinators

Ατζέντα Τιμολέοντα Κακούρου

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ατζέντας της σύσκεψης που κάλεσε ο κ. Τιμολέων Κακούρος:

7/26/21

Ομοσπονδια Ελληνικων Σωματειων Μειζωνος Νεας Υορκης

Εκτατη

  Συνεδριασις Επιτροπης πρωην προεδρων την Δευτερα, July 26, 7:00μμ-9μμ,  εις το Σταθακειον.

Emergency meeting of the Goverrning Committee of Past-presidents.

PS: Please know that the actions of certain members of the Governing Committee and others, especially in the Summer period of inactivity for our Federation, have caused undue discomfort and harm to me, (The Co-ordinator) personally, my Family and my business. I do not appreciate that. Also, if all goes well with me, after the beginning of next week to the beginning of September I will not be available to attend any meetings as I need to travel abroad and/or attend urgent personal matters. Thank you in advance for your understanding.

Ανασκοπηση και συζητηση των θεματων της Ομοσπονδιας μας. 

Εχοντας υπο οψιν τις διαφορες προτασεις από πρωην προεδρους, the improperly called unconstitutional meeting of July 22 at the Stathakeion, τον Κον. Τομοπουλον, τι εσυζητηθη την περαμενη εβδομαδα, καθως και ολιγολεπτες  επειγοντες αναφορες, διαδικτιακη ειδοποιηση από δικηγορικο φραφειο η αιτησεις για ορισμενα ζητηματα που επειγουν, ωρα κλπ εχουμε την κατωθι Agenda 

Σκοπος-  Η επιτευξης της Ομαλοτητατας δια της καλυτερευσεως της λειτουργεικοτητος της Ομοσπονδιας, η Ομονoια και η εξ αυτου Μεγαλουργια του Ελληνισμου

Προγραμμα θεματων και Εργασιας

AGENDA 17

Προσευχη,

Notice, by email, of impending action by the law firm of Maria Markou ( which stated that it was informed by Mr. D. Kalamaras and Mr. D. Siokis) on behalf of Mr. Lambropoulos against Mr. Georgopoulos and other ( unspecified) members of the Governing Committee.

Paying Mr. Razis, our legal adviser, and other outstanding Bills

Interference, as per information, by Mr. Kalamaras to influence the Election Committee. Mr. Tomopoulos

Constitutionality of the consistency ( non-conflict) of the Unanimity requirement paragraph-clause with Roberts Rule of law of Parliamentary Procedure, in our Constitutional Amendment. The Legal opinion of our legal adviser Mr. Razis concerning it. (there is no conflict). Communication with Mr. Razis.

Unconstitutionality of the improper and (ultimately un-lawful , I suppose) as per our Legal adviser Mr. Razis, meeting and decisions of a number of  former presidents, on July 22, 7 Pm at the Stathakeion. Mr. Kalamaras refusal and officially stated objection and veto to hear via Zoom Mr. Razi’s legal Opinion for the replacement of the Co-ordinator Mr. Kakouros by members of the Election Committee. The Confusion in decisions that followed when Mr. Kakouros left the meeting.

Mr. Kakouros offers, unconditionally, his resignation under these options.

  1.  if the Governing Committee of former presidents Unanimously agrees on it.
  2.  If not, the resignation, in the next few days or very, very near future, will be offered at a different, official hopefully forum, so that Mr. Kakouros is given the Constitutionally provided opportunity to answer to the public, unsubstantiated, un-true, unconstitutional, improper, unlawful and down-right unethical accusations against himself .

A Constitutional Solution offered

Proposal by Mr. Tomopoulos to have an Emergency General Assembly meeting.

Other proposals may be considered if possible and agreed

The Co-ordinator

Timoleon Kakouros

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.