Τελικός: Παγκύπριος – Lansdowne Yonkers FC 0 – 2

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παγκυπρίου με την Lansdowne Yonkers FC. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Οι σκληροτράχηλοί Ιρλανδοί του «Lansdowne Yonkers FC» κέρδισαν με 2 – 0 τον Παγκύπριο. Ήταν ο καθυστερημένος για ενάμιση μήνα λόγω κορωνοϊού τελικός του Eastern Premier Soccer League (EPSL). Με το θερμόμετρο να δείχνει 85 βαθμούς Φαρενάϊτ και 90% υγρασία δεν ήταν οι πιο ιδανικές συνθήκες για ποδοσφαιρικό αγώνα και για τις δύο ομάδες.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες οι δύο πρωτοπόρες ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένες για τη νίκη. Η ελαφρά υπεροχή του Παγκυπρίου στο πρώτο μέρος δεν απέδωσε. Είχε τον έλεγχο του κέντρου χωρίς τη δυνατότητα να φτάσει στη μικρή περιοχή των αντιπάλων και να απειλήσει σοβαρά. Στο 30΄ λεπτό η Lansdowne Yonkers εκμεταλλεύτηκαν κενά στην άμυνα του Παγκυπρίου και άνοιξαν το σκορ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παγκύπριο να μένει πίσω στο σκορ. Ο Στρατής Μαστοκυριάκος στην δεκαπεντάλεπτη ανάπαυλα του ημιχρόνου προσπάθησε να εμψυχώσει την ομάδα και να πετύχει την ανατροπή. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ανεβασμένο το ηθικό αλλά δεν κράτησε για πολύ ως που ήλθε γρήγορα και το δεύρο τέρμα των Lansdowne Yonkers.

Οι επιλογές του προπονητή του Παγκυπρίου δεν ήταν αρκετές για να ανανεώσει την δυναμική της ομάδας με αλλαγές. Οι δυο όλο κι όλο διαθέσιμες αλλαγές που είχε στην επιλογή του δεν ήταν αρκετές για να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα για να λήξει με το 2 – 0 υπέρ των Lansdowne Yonkers    

Η ομάδα του Παγκυπρίου όπως εμφανίστηκε στον τελικό. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του Παγκυπρίου καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος προπονητής Στρατής Μαστροκυριάκος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:  

«Η χρόνια που πέρασε ήταν για όλους μας μια πολύ δύσκολη περίοδος. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας σε πολλά επίπεδα. Κρατάμε τα θετικά. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει με τον COVID-19 και να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Μας έλειψε η κανονικότητα και στην ουσία αυτό μας στοίχισε. Ήταν μια περίεργη σεζόν, καθώς η πανδημία μας περιόρισε. Δεν υπήρχε πρόγραμμα και οργάνωση από την πλευρά του League με αποκορύφωμα τον τελικό που έγινε δυο μήνες μετά την λήξη της «κανονικής περιόδου» εν μέσω διακοπών.

Καθ΄ όλη την  φετινή σεζόν η ομάδα μας ήταν στην πρώτη θέση παίζοντας ίσως και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά είχαμε από τις καλύτερες επιδόσεις. Στο τελικό παρουσιαστήκαμε με σημαντικές ελλείψεις λόγω τραυματισμών από το παιχνίδι του ημιτελικού χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Παίξαμε αρκετά καλά ειδικά στο πρώτο.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παγκυπρίου με την Lansdowne Yonkers FC. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ας μη ξεχνάμε ότι παίζαμε οι δυο καλύτερες ομάδες και σε ένα τελικό οι λεπτομέρειες παίζουν  σημαντικό ρόλο. Νομίζω χάσαμε σήμερα γιατί οι αντίπαλοι μας ήταν πιο τυχεροί και όχι καλύτεροι από εμάς. Όμως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την νίκη τους.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές μας για όλα όσα κατάφεραν την δύσκολη αυτή χρόνια την διοίκηση για όλη την στήριξη και βοήθεια που μας πρόσφεραν τους φιλάθλους μας για την υποστήριξη σε κάθε γήπεδο καθώς και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για την κάλυψη των αγώνων μας.  Καλές διακοπές σε όλους!» 

Λίγο πριν την έναρξη του τελικού, ο πρόεδρος του EPSL κ. Mo Sheta δήλωσε στις ¨Αναμνήσεις¨ κατά αποκλειστικότητα: «Οργανώσαμε φέτος για πρώτη φορά το EPSL με στόχο να αναδείξουμε τις ομάδες και να δώσουμε την ευκαιρία στους παίκτες να ανέβουν επίπεδο. Ξεκινήσαμε για πρώτη φορά φέτος με τρία τοπικά

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παγκυπρίου με την Lansdowne Yonkers FC. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

πρωταθλήματα ήτοι το πρωτάθλημα Metropolitan Conference, MidAtlantic Conference και Northeast Conference. Ευελπιστούμε εντός ενός χρόνου να επεκτείνουμε τις δραστηριότης του EPSL στην Ατλάντα και πιθανόν στη Φλόριδα.

Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ομάδες επιπέδου σαν αυτές που παίζουν στον τελικό σήμερα και να εμπλουτίσουμε το πρωτάθλημα με ομάδες που παίζουν ποιοτικό ποδόσφαιρο. Για να περιορίσουμε μετακινήσεις και τα έξοδα που συνεπάγονται τις μετακινήσεις προγραμματίζουμε να διεξάγεται το τοπικό πρωτάθλημα με play off όπως στην φετινή σεζόν και οι νικητές κάθε πρωταθλήματος να συναντιούνται σε προκαθορισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις για τους τελικούς.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις προσεχώς αλλά όχι αργότερα από το τέλος του χρόνου. Ομολογουμένως οι δυσκολίες που επέβαλε η πανδημία COVID 19 και η ανάγκη να ακολουθηθούν κατά γράμμα οι προβλεπόμενες από τις αρχές πρωτοκόλλου προστασίας καθυστέρησαν την διεξαγωγή των τελικών μέχρι σήμερα, τέλη Ιουλίου. Για του χρόνου προβλέπετε οι τελικοί να διεξαχθούν την πρώτη ή δεύτερη βδομάδα Ιουνίου». 

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παγκυπρίου με την Lansdowne Yonkers FC. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο γραμματέας του EPSL και επίτροπος του Cosmopolitan Conference κ. Bill Marth συμπλήρωσε: «Αυτό που κάνει μοναδικό το πρωτάθλημα EPSL είναι ότι προωθεί τις ομάδες σε τοπικό επίπεδο και τις αναδεικνύει σύμφωνα με την ποδοσφαιρική τους αξία. Είναι ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ανοικτό και ευέλικτο που δέχεται στις τάξεις του ομάδες που προσπαθούν και αξίζουν. Για παράδειγμα φέτος ανέβηκαν κατηγορία και θα αγωνίζονται στο Metropolitan Conference οι Manhattan Celtics. Όπως είπαμε είμαστε ανοικτό και ευέλικτο σχήμα ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και προωθούμε τοπικές ομάδες με αξίες και προσόντα.»

Ο γραμματέας του EPSL και επίτροπος του Cosmopolitan Conference Bill Marth, αριστερά, με τον προπονητή του Παγκυπρίου Στρατή Μαστροκυριάκο. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Οι φίλαθλοι ενώ παρακολουθούν τον αγώνα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο προπονητής του Παγκυπρίου Στρατής Μαστροκυριάκος με τον αρχηγό της ομάδας Ανδρέα Χρόνη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο πρόεδρος του EPSL Mo Sheta, αριστερά, με τον γραμματέα του EPSL και επίτροπος του Cosmopolitan Conference Bill MarthΦωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο προπονητής Στρατής Μαστροκυριάκος αριστερά με τον γενικό αρχηγό του Παγκυπρίου Γιώργο Χαλκίδη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.