Αναχώρηση του Αρχιεπισκόπου για Ελλάδα-Φανάρι – Την Τετάρτη η αναγόρευσή του ως επιτίμου διδάκτορα

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. κ. Ελπιδοφόρος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με αφορμή την ανταπόκριση του Σεβ. Αρχιεπικόπου κ. Ελπιδοφόρου στην ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης στις 2 Μαρτίου 2022, διοργανώθηκε προσκύνημα με τη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών της Ι. Αρχιεπισκοπής, που περιλαμβάνει επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη, στο Άγιο Όρος, στην Κομοτηνή και στη Μαρώνεια. 

Για τον λόγο αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος ταξίδεψε από την Νέα Υόρκη φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη σήμερα, 25 Φεβρουαρίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται εθιμοτυπικές συναντήσεις του με τον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, καθώς και άλλους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες.

Την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος, όπου και θα παραμείνει επί τριήμερο, επισκεπτόμενος διάφορες μονές. 

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, θα φθάσει στην Κομοτηνή, όπου μετά την εθιμοτυπική συνάντησή του με τον οικείο ποιμενάρχη Σεβ. κ. Παντελεήμονα, θα μεταβεί στην έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου για την προβλεπόμενη τελετή της αναγορεύσεώς του σε επίτιμο διδάκτορα. 

Την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, θα επισκεφθεί την Μαρώνεια, τόπο καταγωγής του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ, όπου θα συμμετάσχει σε τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας της πόλεως προς τιμήν του αειμνήστου ιεράρχη. 

Την ίδια μέρα οδικώς θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, οπότε θα επιστρέψει στην έδρα του. 

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα γίνουν δεκτοί σε ακρόαση από την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ώστε να ζητήσουν τις ευχές του για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη της εν Αμερική Ιεραρχίας, του κλήρου και του λαού για την ίδρυση προ 100ετίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι το προσκύνημα αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς προσκυνηματικών επισκέψεων Ιεραρχίας, κλήρου και λαού από την Αμερική προς τη Μητέρα Εκκλησία, προς έκφρασιν ευγνωμοσύνης για την ίδρυσή της Ι. Αρχιεπισκοπής από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το έτος 1922, στα πλαίσια των εορτασμών της εκατονταετίας του βίου αυτής.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.