ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα της Κυριακής, 7ης Δεκεμβρίου 2021, αναχώρησε με την πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από τον διεθνή αερολιμένα  «J. F. Kennedy» με προορισμό την Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από τον διάκονο Καλλίνικο, τον γραμματέα του Πατριαρχείου Παναγιώτη Γραφιαδέλλη και τον Δρ. Γεώργιο Σύρο, τον διευθυντή του Τμήματος Αρρυθμιών του Νοσοκομείου “Mount Sinai Hospital” του Μανχάταν που συμμετείχε στην ομάδα που έκανε την αγγειοπλαστική και τοποθέτησε τα στεντς.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, κατευόδωσαν ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ασθενείας. Ο Οικουμενικός  Πατριάρχης λίγο πριν την αναχώρησή του επικοινώνησε με τον κ. Ελπιδοφόρο, τον ευχαρίστησε για την επιτυχή διοργάνωση της τρίτης επισκέψεώς του στις ΗΠΑ και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Αν και μέχρι και ετούτη την ώρα η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του κ. Ελπιδοφόρου, εν τούτοις πληροφορίες από το οικείο περιβάλλον του ποιμενάρχη αποδίδουν την αδιαθεσία στην κόπωση.  

Στιγμιότυπο από την αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου από το Αεροδρόμιο “J.F. Kennedy”. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.