Αμετάκλητη η θέση των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα των Βαρωσίων

0
Τα Βαρώσια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αμετάκλητη και καθοδηγούμενη από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας παραμένει η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το θέμα των Βαρωσίων. Το Γραφείο του Εκπροσώπου του Γενικού-Γραμματέα εξέδωσε χθες, Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020 μέσω της οποίας εκφράζει την ανησυχία του γενικού Γραμματέα για το ενδεχόμενο άνοιγμα της παραλίας και της ακτογραμμής των Βαρωσίων.

Το πλήρες κείμενο του ΓΓ του ΟΗΕ έχει ως εξής: «Ο Γενικός-Γραμματέας ανησυχεί για την σημερινή ανακοίνωση αναφορικά με το άνοιγμα της παραλίας/ακτογραμμής των Βαρωσίων. Υπενθυμίζει ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια παραμένει αμετάκλητη και καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Γενικός-Γραμματέας τονίζει την ανάγκη αποφυγής μονομερών ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις στο νησί και να υπονομεύσουν την επιστροφή στο διάλογο ή στην μελλοντική επιτυχία των συνομιλιών. Καλεί όλα τα μέρη να ξεκινήσουν διάλογο για να επιλύσουν τις διαφορές τους και επαναλαμβάνει την ετοιμότητα του να φέρει τα μέρη κοντά».

Statement attributable to the Spokesman for the Secretary-General – on Varosha

The Secretary-General is concerned by the announcement made today on the opening of the beach/coast line of Varosha. He recalls that the position of the United Nations on Varosha remains unchanged and is guided by relevant Security Council resolutions.

 
The Secretary-General stresses the need to avoid any unilateral actions that could trigger tensions on the island and undermine the return to dialogue or the future success of talks. He calls on all parties to engage in dialogue in order to resolve their differences, and reiterates his readiness to bring the parties together.

Stephane Dujarric, Spokesman for the Secretary-General

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.