Άμεση κινητοποίηση ηγετών της Αγ. Τριάδας στο Νιου Ροσέλ – η Εθνική Φρουρά απολύμανε τις εγκαταστάσεις

2
Οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς ε νώ απολυμαίνουν το Γυμναστήριο της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εβδομήντα άνδρες της Εθνικής Φρουράς (The National Guard) το μεσημέρι της Δευτέρας, 23 Μαρτίου 2020 επισκέφθηκαν την κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ και σε τρεις περίπου ώρες απολύμαναν όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις ξεκινώντας από το ναό και το ιερό μέχρι και το Γυμναστήριο και τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Άνκτηλ, ο διάκων Αυγουστίνος Ψωμάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Τζον Ντος Σάντος (John Dos Santos) και ο γραμματέας του κοινοτικού συμβουλίου Ρον Νίκολας (Ron Nicholas) καλωσόρισαν τους άνδρες της εθνικής φρουράς, τους προσέφεραν καφέ και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την ακούραστη εργασία και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο.

Ο π. Νικόλαος Άνκτηλ μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του και την ευγνωμοσύνη για το έργο των ανδρών της Εθνικής Φρουράς και τόνισε ότι «απολύμαναν τα πάντα» και ότι ο ναός και η κοινότητα ένεκα των προσπαθειών τους είναι έτοιμα να επαναλειτουργήσουν μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς, ε νώ απολυμαίνουν τις αίθουσες διδασκαλίας της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.

Το Νιου Ροσέλ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν η περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον κορωνοϊό και η οποία τέθηκε σε καραντίνα. Η κοινότητα της Αγίας Τριάδας υπάκουσε στις υποδείξεις των αρχών, αλλά δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Άνκτηλ από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τα μέλη, αφ’ ενός μεν να τους ενημερώσει για τα μέτρα των αρχών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αφ’ ετέρου δε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και τις ανάγκες.

Τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου ανέλαβαν να επικοινωνήσουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και τριάντα περίπου οικογένειες έκαστος προκειμένου να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τις πραγματικές ανάγκες και το πιο σημαντικό να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη.

Η επικοινωνία με τους 25 περίπου ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε Οίκους Ευγηρίας της περιοχής είτε διαμένουν μόνοι τους γίνεται σε καθημερινή βάση και, όπως επεσήμανε ο π. Νικόλαος Άνκτηλ, παρέχει τη δυνατότητα στους απομάχους της ζωής να ξεπεράσουν τη μοναξιά και τον αυτοπεριορισμό.

«Αν και δεν επιτρέπεται να επισκεφθούμε τα μέλη της κοινότητάς μας στα σπίτια, στους οίκους ευγηρίας είτε στο νοσοκομείο, εν τούτοις εμείς είμαστε δίπλα τους, επικοινωνούμε μαζί τους, προσευχόμαστε γι αυτούς και τελούμε παρακλήσεις στα εικονοστάσια των σπιτιών μας», επεσήμανε ο π. Νικόλαος.

Ερωτηθείς για τους ομογενείς που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα επεσήμανε ότι οκτώ μέλη της κοινότητας, μεταξύ των οποίων και δύο γιατροί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό. Δύο από αυτά νοσηλεύονται στην εντατική και άλλοι δύο στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι τέσσερις βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς, ε νώ απολυμαίνουν της καρέκλες της κοινοτικής αίθουσας της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.

«Προσευχόμαστε με τη βοήθεια του Θεού να θεραπευτούν και να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειές τους και στην κοινότητά μας που τους αγαπάει και τους λατρεύει», επεσήμανε ο π. Νικόλαος

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ έχει προηγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο για τα παιδιά και τους νέους, όσο και για τους ηλικιωμένους.

Η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Ειρήνη Παντελάρου σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή και την ηγεσία της κοινότητας αποφάσισαν να εφαρμόσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τόσο για τους μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου και για τα προγράμματα Ελληνομάθειας, όσο και για τα ελληνικά για τους ενήλικες.

Οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς, ε νώ απολυμαίνουν τον Γυμναστήριο της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.

Η κ. Παντελάρου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι οι δάσκαλοι του σχολείου είναι προετοιμασμένοι καλύτερα ακόμη και από τα ημερήσια, διότι όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες (smart boards) και ότι δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση για την συνέχιση των μαθημάτων με τις μεθόδους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τόσο η διευθύντρια, κ. Παντελάρου, όσο και ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Άνκτηλ επεσήμαναν ότι η έναρξη των εξ αποστάσεως μαθημάτων θα έχει ευεργετικές συνέπειες όχι μόνο στους μαθητές, αλλά και στους γονείς.  

Οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς, ε νώ απολυμαίνουν τα γραφεία της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.
Οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς ε νώ απολυμαίνουν τις εγκαταστάσεις της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.
Στιγμιότυπο από την άφιξη των ανδρών της Εθνικής Φρουράς στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.
Οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς ε νώ εισέρχονται στις εγκαταστάσεις της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.
Οι άνδρες της Εθνικής Φρουράς ε νώ απολυμαίνουν τα γραφεία της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, π. Νικολάου Άνκτηλ.
-Advertisement-

2 COMMENTS

  1. Μπράβο αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Το συμβούλιο επικοινώνησε με συγκεκριμένες οικογένειες προφανώς αφού με εμάς (3 διαφορετικά households) δεν έχει επικοινωνήσει κανένας. Μήπως επειδή έχουμε πληρώσει τις οφειλές μας; Επειδή φιλική οικογένεια που οφείλει το stewardship έχει λάβει 2 τηλέφωνα.
    Και για τα μαθήματα έπρεπε να παρακαλέσουμε και να “γκρινιάξουμε” στη Διοίκηση παραπάνω από όσο χρειάζεται.

    Μπράβο πάντως συνολικά αλλά να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Χωρίς αυτο-διαφήμιση.

  2. Ευγε στην Αγια Τριαδα!
    Ευχαριστουμε για την ενημερωση!
    Θεος φυλαξοι παντας ημας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.