Μια διαφορετική 25η Μαρτίου: Πτήσεις μαχητικών και κατάθεση στεφάνων στην άδεια Αθήνα

0
62
Από αριστερά διακρίνονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Τασούλας, Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ παρακολουθούν την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκράτιας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΑΘΗΝΑ. (www.mononews.gr) Μία πρωτόγνωρη κατάσταση βιώνει η Αθήνα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου να εορτάζεται σήμερα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι άδεια, καθώς σε ισχύ βρίσκεται και σήμερα η απαγόρευση της κυκλοφορίας, με εξαίρεση τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, οι καθιερωμένες παρελάσεις ακυρώθηκαν, με στόχο να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ανθρώπων, καθώς η χώρα έχει έρθει αντιμέτωπη με την πανδημία του φονικού κορωνοϊού, που πλήττει τις τελευταίες εβδομάδες ολόκληρο τον πλανήτη.

Με μέριμνα της Βουλής, πραγματοποιήθηκε, στις 11 το πρωί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατάθεση στεφάνων από από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκράτιας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μάλιστα, όπως κατέγραψε η κάμερα, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, οι πολιτικοί αρχηγοί κράτησαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας διαταγής του, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δήλωσε:

«Η σημερινή επέτειος δεν είναι απλώς και μόνον μία ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμών, ανάμνησης και υπερηφάνειας, αλλά είναι και πρέπει να είναι και ημέρα διδαχής, μία ημέρα απολογισμού, μία φωτεινή ημέρα εθνικής ανατάσεως και μία ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης, για όλα όσα μεγάλα και τρανά μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος, όταν οι περιστάσεις και το ιστορικό καθήκον το επιβάλλουν και το απαιτούν. Και τώρα είναι μία τέτοια ώρα!».

«Ετούτη την ώρα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλές προκλήσεις, με τις δύο εξ αυτών γνωστές σε όλους σας και σε έξαρση, αυτή την περίοδο καλούμεθα όλοι, ανεξαιρέτως, εμπνεόμενοι από τις πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που όπλισαν το χέρι των αγωνιστών του 1821, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, εκτελώντας την αποστολή μας και το χρέος μας στην Πατρίδα, με θάρρος και αυταπάρνηση, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του Έθνους», προτρέπει τους άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Προερχόμαστε από την ίδια μήτρα που έπλασε τον Αριστείδη, τον Θεμιστοκλή, τον Αλέξανδρο τον Μέγα, τον Παλαιολόγο, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά, τον Μιαούλη και τον Κανάρη, την Μπουμπουλίνα και την Μαντώ Μαυρογένους, τον Παύλο Μελά, τον Καμπέρο και τον Μωραϊτίνη, τον Ίτσιο, τον Κατσιμήτρο και τον Δαβάκη, τον Κατούντα, τον Κατσάνη και τον Σταυριανάκο και τόσους άλλους ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της Ελευθερίας, για να είμαστε εδώ σήμερα ελεύθεροι και υπερήφανοι που είμεθα Έλληνες», παρατηρεί.

«Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας, κλείστε μέσα σας την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος», διαβεβαιώνει.

«Αισθάνομαι υπέρτατα υπερήφανος που αξιώθηκα να είμαι Αρχηγός σας, και σας προτρέπω να συνεχίσετε να εργάζεστε εντατικά, άοκνα, μη φειδόμενοι κόπου και προσπαθειών, για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας της Ελλάδας μας, έχοντας πάντα κατά νουν ότι η Ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, θέλει θυσίες τόσο για να την αποκτήσουμε όσο και κυρίως για να τη διατηρήσουμε. Και αυτό κάναμε, κάναμε και θα κάνουμε στο διηνεκές. Για αυτό υπάρχουμε. Είναι τώρα η σειρά μας, η βάρδια μας στις πολεμίστρες, στις πολεμίστρες της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα», καταλήγει o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα ξεχωριστό μήνυμα για τη σημερινή επέτειο, καλώντας τους Έλληνες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των καιρών με στόχο μία ισχυρή Ελλάδα.

«Εορτάζουμε την εθνική επέτειο κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά με υπερηφάνεια πάντα και αποδίδοντας τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία», σημειώνει. «Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις μας, ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών, με στόχο μία ισχυρή Ελλάδα».

Πηγή: www.mononews.gr

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.