ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όσοι το πρωινό της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 διέρχονταν επί της Οδού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου στο Ντίτμαρς (μεταξύ Ditmars Blvd  23rd Avenue) δεν πίστευαν στα μάτια τους. Από την μία έβλεπαν τις μανάδες και γενικότερα τους γονείς με τα νήπια να χαιρετούν από τα αυτοκίνητά τους και από την άλλη τις δασκάλες να τους δωρίζαν πολύχρωμες τσάντες και εύχονταν καλό καλοκαίρι.

Δίπλα τους ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου Μπέτση (Τσαμπίκα) Σιδέρη η οποία επέβλεπε τα πάντα συμπεριλαμβανομένης και της τήρησης των κανόνων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από τρεις περίπου μήνες που τα παιδιά του νηπιαγωγείου είδαν από κοντά τις δασκάλες τους και στα πρόσωπά τους διέκρινε κανείς την χαρά, αλλά και την θλίψη, διότι δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τα οχήματα και να γευτούν την αγκαλιά της δεύτερης μάνας.

Οι γονείς και οι μαθητές εξέφρασαν με τους πιο ευφάνταστους τρόπους την αγάπη τους για το σχολείο και τις δασκάλες τους. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου, Μπέτση Σιδέρη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμμετοχή των μαθητών και των γονέων στην πρωτοφανή για τα δεδομένα της Αστόριας τελετή αποφοίητησης.

Η τελετή αποφοίτησης του νηπιαγωγείου ήταν ανέκαθεν μια από τις πιο συγκινητικές που διοργανώνονταν στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Λάμβανε χώρα στο χώρο στάθμευσης μεταξύ του σχολικού κτιρίου που ανακαινίστηκε προ τριών ετών με την δωρεά του ενός εκατομμυρίων δολαρίων του επιτίμου προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Νίκου Ανδριώτη και του περικαλλούς ναού των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς και οι γονείς και οι παππούδες προσπαθούσαν να απαθανατίσουν κάθε στιγμή με τα κινητά τηλέφωνα και με τα τάμπετς.

Εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι οι δημοτικές και οι πολιτειακές αρχές παρέτειναν τον κλείσιμο των σχολείων μέχρι και το τέλος του σχολικού έτους.

Οι δασκάλες και η διευθύντρια μοίρασαν τσάντες με δώρα στα παιδιά του νηπιαγωγείου που διέρχονταν με τα οχήματα των γονεών τους. ς την αγάπη τους για το σχολείο και τις δασκάλες τους. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Η υποδιευθύντρια επεσήμανε ότι το πέρασμα στην τηλεκπαίδευση ήταν εύκολο, διότι τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι μαθητές ήταν προετοιμασμένοι και ότι όλοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το σχολικό έτος.

Ερωτηθείσα για τις αποφοιτήσεις επεσήμανε ότι την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, θα διοργανώσουν την τελετή αποφοίτησης της τρίτης τάξης τηρώντας τις αποστάσεις. Κι αυτό διότι οι 44 μαθητές των δύο τάξεων θα αποχωριστούν το δημοτικό σχολείο και την ερχόμενη χρονιά θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά η κ. Σιδέρη επεσήμανε ότι άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες και ότι προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και οι εγγραφές.

Οι δασκάλες και η διευθύντρια μοίρασαν τσάντες με δώρα στα παιδιά του νηπιαγωγείου που διέρχονταν με τα οχήματα των γονεών τους. ς την αγάπη τους για το σχολείο και τις δασκάλες τους. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και ότι τη νέα σχολική χρονιά θα προσθέσουν ένα επί πλέον τμήμα στα δύο υπάρχοντα της κάθε τάξης, ούτως ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά επεσήμανε ότι αναμένουν περισσότερους μαθητές από πέρσι διότι το σχολείο τους αποτελεί όαση για τους μαθητές και εγγύηση για τους γονείς όχι μόνο ως προς την παρεχόμενη εκπαίδευση, όσο και ως προς την ασφάλεια και την υγιεινή.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.