Αλλιώτικη γιορτή γενεθλίων στην εποχή του κορωνοϊου στο Κουίνς (βίντεο)

0
343
Ο Ευθύμιος και η Κωνσταντίνα Παπαδημήτρη, αριστερά και ο Γιώργος και η Χριστίνα Τσέρου, ενώ ετοιμάζονται να κόψουν την τούρτα των γενεθλίων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλιώτικη με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η γιορτή των γενεθλίων του Ευθυμίου Παπαδημήτρη και του Γιώργου Τσέρου που διοργανώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 28 Ιουνίου 2020 στο Alley Pond Park του Κουίνς από μια ομάδα Βορειοηπειρωτών. Ο Ευθύμιος Παπαδημήτρης κατάγεται από την Σωπική του νομού Αργυροκάστρου και ο Γιώργος Τσέρος από το Βαγκαλιάτι του νομου Αγίων Σαράντα της Βορείου Ηπείρου.

Η δίψα για να βρεθούν και πάλι ο ένας δίπλα του άλλου μετά από τρεις και πλέον μήνες εγκλεισμού, λόγω του κορωνοϊού, τους έδωσε το έναυσμα να βρουν μια αφορμή. Τα γενέθλια του Ευθυμίου και του Γιώργου αποτέλεσαν την τέλεια αφετηρία και τους έβγαλαν από τους καναπέδες.

Άλλοι προετοίμασαν τις εύγευστες πίτες, άλλοι τις σαλάτες, άλλοι τους λουκουμάδες και διάφορα άλλα γλυκά και έστρωσαν ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι.

Χόρεψαν ηπειρώτικους χορούς και εξέπληξαν ακόμη και τους Αστυνομικούς με τα πολυφωνικά τους τραγούδια και με την τήρηση των κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό.  

Οι Βορειοηπειρώτες σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εορτάζοντες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την γιορτή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.