Αλλάζει όψη μια ακόμα γειτονιά της Αστόριας στην διασταύρωση των Λεωφόρων 30ή και Νιούταουν

Τα σχέδια του νέου πολυώροφου κτιρίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όσοι περπατούν στην Αστόρια, συχνά πυκνά αντιμετωπίζουν κάποια προσωρινά εμπόδια λόγω της κατασκευαστικής φρενίτιδας, που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Για να ξεκινήσουν όμως τα έργα χρειάζεται πρώτα η έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών της πόλης. Έτσι πρόσφατα οι υπηρεσίες του δήμου ενέκριναν την αλλαγή των συντελεστών δόμησης για τη δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος κατοικιών στην συμβολή των οδών 30η Λεωφόρο και Λεωφόρο Νιούταουν, ακριβώς κάτω από το τρένο Ν, στον δρόμο 31.

Πιο συγκεκριμένα στο σημείο όπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει την αντιπροσωπία ελαστικών της Goodyear με την επωνυμία «Max Filkestein».

Οι συντελεστές δόμησης αλλάζουν από το C4-4A σε C4-4D.

Έτσι στη θέση των σημερινών κτισμάτων θα κατασκευαστεί πολυκατοικία με 104 διαμερίσματα εκ των οποίων τα 26 θα δοθούν σε δικαιούχους με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια και σύμφωνα με τους κανονισμούς του προγράμματος Mandatory Inclusionary Housing του Δήμου της Νέας Υόρκης.

Τα σχέδια του νέου πολυώροφου κτιρίου.

Στα σχέδια ανέγερσης της εταιρείας MEDREP Associates, συμπεριλαμβάνονται και μαγαζιά λιανικής πώλησης, χώροι για την στέγαση υπηρεσιών παροχής υγειονομικών υπηρεσιών ή στέγαση μη κερδοσκοπικών οργανισμών καθώς και χώροι για στάθμευσης 30 οχημάτων. Σύμφωνα με τα σχέδια το τελικό οικοδόμημα θα κυμαίνεται από τους 6 ως και τους 11 ορόφους.

Τόσο ο πρόεδρος του Κουίνς όσο και η υπηρεσία City Planning Commission είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στην προτεινόμενη ανοικοδόμηση από τον περασμένο Απρίλιο.

Για όσους δυσκολεύονται να προσδιορίσουν την περιοχή να υπενθυμίσουμε ότι ακριβώς από πίσω βρίσκεται η Πλατεία Αθηνών, στο δρόμο 30 της Αστόρια.

Τα σχέδια του νέου πολυώροφου κτιρίου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.