Αλλαγή φρουράς στην Αδελφότητα της Φιλόπτωχου στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνια

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Ελένη Κωνσταντινίδη, Αλεξάνδρα Πολίτη - Πίροτ, Αγγελική Μεσάρη - Δημήτρη, Μαρία Καραφίδη και Κατίνα Μάλτα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 βίωσε μοναδικές στιγμές, διότι η έναρξη των μαθημάτων του Κατηχητικού Σχολείου συνέπεσε με την ορκωμοσία του νέου συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYA) και με την καθιερωμένη εκδήλωση της αλλαγής φρουράς στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα. Αν και καθεμιά από τις εκδηλώσεις είχε την δική της σημασία εν τούτοις εμπεριείχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την αισιοδοξία για το μέλλον της κοινότητας.

Κεντρικό πρόσωπο και των τριών εκδηλώσεων ήταν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χρήστος Κόντος, ο οποίος την περίοδο της πανδημίας κατάφερε με την πνευματική του ηγεσία να δώσει το έναυσμα της προσφοράς σε όλους τους φορείς και δη στην Αδελφότητα της Φιλοπτώχου και στην πρόεδρό της Αγγελική Μεσάρη Δημήτρη να ξεδιπλώσει το δημιουργικό της ταλέντο και να κάνει την διαφορά.

Την Κυριακή η Φιλόπτωχος διοργάνωσε την καθιερωμένη ανά διετία εκδήλωση αλλαγής φρουράς με την επωνυμία «Biannual Welcome and Appreciation Tea».

Οι μαθητές του κατηχητικού σχολείου της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ Πενσιλβάνιας.

Στη εκδήλωση παρέστη και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, Ελένη Κωνσταντινίδη, η οποία εξήρε την προσφορά της απερχόμενης προέδρου Αγγελικής Μεσάρη – Δημήτρη και ευχήθηκε επιτυχίες στην νεοεκλεγμένη πρόεδρο Αλεξάνδρα Πολίτη – Πίροτ.

Η απερχόμενη πρόεδρος Αγγελική Μεσάρη – Δημήτρη απέδωσε τις επιτυχίες της Αδελφότητας της Φιλοπτώχου στην ομόνοια και στην αγάπη που επικρατεί τόσο στους κόλπους της ηγεσίας, όσο και των μελών της Φιλοπτώχου.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, Ελένη Κωνσταντινίδη αναφέρθηκε στο πρόσφατο συνέδριο που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Κληρικολαϊκής συνέλευσης της Μητροπόλεως και τόνισε ότι οι επιτυχίες και τα επιτεύγματα των αδελφοτήτων οφείλονται πρώτα και πάνω από όλα στην αυταπάρνηση των μελών και των στελεχών.  

Η νέα ηγεσία της GOYA και ο π. Κρις Κόντος σε μια αναμνηστική φωτογραφία μετά την ορκωμοσία. Από αριστερά διακρίνονται οι Johnny Papadopoulos, Evanthia Greco, Arianna Berryman, Kyra Pylaras, Daphne Kounios και Vasili Tzimas.

Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας ιδρύθηκε το 1962 και είναι μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας και ανήκει στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Παράλληλα ανήκει στις πρωτοπόρες κοινότητες που μετέτρεψαν την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίση ως ευκαιρία αφ’ ενός μεν συνεχίζοντας την φιλανθρωπική της δράση, αφ’ ετέρου δε αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία για την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα μέλη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Joanna Mattis, Karen Kotapka, Angelique Messari Demetris, Katina Maltas και Maria Carafides.
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Ελένη Κωνσταντινίδη (αριστερά, η νέα πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Αγίου Λουκά Αλεξάνδρα ΠΟλίτη – Πίροτ (κέντρο) και η απερχόμενη πρόεδρος Αγγελική Μεσάρη – Δημήτρη.
Η πρόεδρος της Φιλ,οπτώχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Ελένη Κωνσταντινίδη με τον σύζυγό της Μάριο, αριστερά και η Αγγελική Μεσάρη -Δημήτρη με τον σύζυγό της Διονύσιο Δημήτρη.-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.