Χωρίς χιλιάδες ξένους δρομείς ο Μαραθώνιος ΝΥ

0
27
Το άμβλημα του θρυλικού μαραθωνίου της Νέας Υόρκης.

ΝΡΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Χιλιάδες ξένοι δρομείς, μεταξύ των οποίων Ευρωπαίοι, Βρετανοί, Ινδοί και Κινέζοι, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στον θρυλικό Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στις 7 Νοεμβρίου, που γίνεται μια ημέρα πριν από το άνοιγμα των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών, που παρέμειναν κλειστά για ενάμισι χρόνο, λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Οι διεθνείς συμμετέχοντες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της απαγόρευσης, θα έχουν δικαίωμα να αναβάλουν τη συμμετοχή τους  για τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης 2022», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Μετά από δεκαοκτώ μήνες με κλειστά σύνορα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα τις ανοίξουν ξανά στις 8 Νοεμβρίου για τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που τους είχε απαγορευτεί η είσοδος λόγω της πανδημίας, αλλά υπό τον όρο ότι θα είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης , που καταλήγει στο Σέντραλ Παρκ αφού διασχίζει τις μεγάλες γέφυρες της Νέας Υόρκης ,  ακυρώθηκε το 2020, λόγω Covid-19. 

Η διοργάνωση 2021, η 50η, επρόκειτο να υποδεχτεί περίπου 33.000 δρομείς, ή το 60% των 53.000 που καταγράφηκαν το 2019.

Πριν από την πανδημία, ο θρυλικός μαραθώνιος που ξεκίνησε το 1970 προσέλκυσε περισσότερους από 250.000 τουρίστες κάθε χρόνο, με οικονομικό αντίκτυπο που εκτιμάται σε 415 εκατομμύρια δολάρια το 2015.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.