Ακυρώνονται Λειτουργίες, ενώ άλλες τελούνται χωρίς πιστούς – Αναζωπυρώθηκαν οι μνήμες του Μαρτίου 2020

1
Ο νέος κορωνοϊός.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αν και ο εμβολιασμός στους κόλπους της ομογένειας έχει προχωρήσει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και οι περισσότεροι έχουν ήδη λάβει και την τρίτη δόση των εμβολίων, εν τούτοις η κατάσταση των δέκα τελευταίων ημερών αναζωπύρωσε τις μνήμες του Μαρτίου του 2020 που η μία πολιτεία μετά την άλλη προέβησαν σε δρακόντεια μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και στον εγκλεισμό.

Από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας άρχισαν οι ακυρώσεις των χριστουγεννιάτικων πάρτι, των πρωτοχρονιάτικων ρεβεγιόν ακόμη και μυστηρίων μεταξύ των οποίων και τις βαπτίσεις.

Μερικές κοινότητες της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης λόγω αύξησης των κρουσμάτων κάλεσαν τους πιστούς να μην παραστούν αυτοπροσώπως στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια και να προσευχηθούν και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία μέσω ζωντανής μετάδοσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

O ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον, π. Ιωάννης Λαρδάς, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη και τους φίλους της κοινότητας το απόγευμα της Κυριακής, 26 Δεκεμβρίου 2021 τους ενημερώνει ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα, Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Στέφανου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι ιερείς του Αρχαγγέλου Μιχαήλ διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Παράλληλα τους ενημέρωσε ότι τα γραφεία της κοινότητας θα λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς ωστόσο να δέχονται επισκέψεις.

Η Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Άϊλαντ , όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε να ακυρώσει το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, διότι, όπως τονίζεται προέχει η υγεία και η ασφάλεια των μελών.

Οι δημοτικές και πολιτειακές αρχές της Νέας Υόρκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της αλματώδους αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Σήμερα καταγράφηκαν 5.526 εισαγωγές με περιστατικά κορωνοϊού οι οποίες ήταν διπλάσιες από τις αρχές Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση της τάξεως των 395% των εισαγωγών στις παιδιατρικές κλινικές των πέντε κομητειών της Νέας Υόρκης.

Η έξαρση των κρουσμάτων οδήγησε την Μητροπολιτική Υπηρεσία Μεταφορών (MTA) να περιορίσει τον αριθμό των δρομολογίων τόσο των τρένων όσο και των λεωφορείων.    

-Advertisement-


1 COMMENT

 1. Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως είναι μια
  παγκόσμια πολιτική Συνομωσία που μόνο
  αυτοί που είναι στο κόλπο γνωρίζουν πότε θα
  τελειώσει και εάν τελειώσει. Έχετε δει κανέναν
  πολιτικό να πεθάνει από κορονοιό ; ακόμη
  και αν κολλήσει κανένας έχουν το φάρμακο
  έτοιμο. Όλοι οι άλλοι προβατάκια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.