Αυτοψία στα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα στο Μανχάταν και στο Κουίνς

0
102
Ο χώρος εμβολιασμού στο Javits Center στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα εμβόλια και γενικότερα ο εμβολιασμός τους τελευταίους δύο μήνες δεσπόζουν στην ειδησεογραφία, αφ ενός μεν διότι, εκατομμύρια Αμερικανοί συμπολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι αναμένεται να εμβολιαστούν τις προσεχείς ημέρες, αφ ετέρου δε διότι η πρόοδος των εμβολιασμών σχετίζεται άμεσα με την επιστροφή στην κανονικότητα.

Χθες ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι όλοι ο Νεοϋορκέζοι 60 ετών και άνω δικαιούνται να εμβολιαστούν τόσο στα εμβολιαστικά κέντρα της πολιτείας και του Δήμου της Νέας Υόρκης, όσο και στα φαρμακεία. Παράλληλα διευρύνεται ο κατάλογος των επαγγελματικών ομάδων κάτω των ’60 ετών που δικαιούνται να εμβολιαστούν.

Την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη διατέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύρια εμβόλια, ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν πάνω από 150.000 εμβολιασμοί. Εάν διατηρηθεί η δυναμική της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και το Πάσχα η Νέα Υόρκη θα αποκτήσει τα κατώτερα όρια της ανοσίας της αγέλης τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι πολίτες ενώ εισέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η διαδικασία

Η διαδικασία για τον εμβολιασμό είναι εύκολη τόσο γι αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, όσο και για τους πιο ηλικιωμένους, διότι μπορεί να τηλεφωνήσουν στο (833) 697-4829 χωρίς παρατεταμένες αναμονές στο ακουστικό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν κλικ στην ιστοσελίδα https://covid19vaccine.health.ny.gov/ για να κλείσουν το ραντεβού. Αρχικά ελέγχουν εάν δικαιούνται να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση κάνοντας κλικ στο https://am-i-eligible.covid19vaccine.health.ny.gov/ και εν συνεχεία συμπληρώνουν την φόρμα για το ραντεβού.  

Μετά την λήψη του πρώτου ηλεκτρονικού μηνύματος επιβεβαίωσης του ραντεβού καλούνται να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα εμβολιασμού (State COVID-19 Vaccine Form)

Ο χώρος παραμονής μετά τον εμβολιασμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αυτοψία στα εμβολιαστικά κέντρα

Την Δευτέρα οι «Αναμνήσεις επισκέφθηκαν τα δύο μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα και συγκεκριμένα το κέντρο στον Ιππόδρομο (Aqueduct Racetrack – Racing Hall) στην διεύθυνση, 110-00 Rockaway Blvd, South Ozone Park, NY 11420, καθώς επίσης και στον εκθεσιακό χώρο Javits Center (JAVax  Manhattan, N.Y.) στην διεύθυνση 429 11th Avenue New York NY, 10018 και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την άψογη διοργάνωση των προαναφερόμενων κέντρων και την τάξη που επικρατεί.

Και στα δύο κέντρα επιστρέψαμε για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα τουλάχιστον για εμάς που έχουμε καλύψει διάφορες εκδηλώσεις.

Ο εμβολιασμός διαρκεί μισή περίπου ώρα. Το πρώτο τέταρτο για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και το δεύτερο τέταρτο αναμονής προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές παρενέργειες.

Οι Νεοϋρκέζοι εξερχόμενοι από το κέντρο έγραφαν τις εντυπώσεις και τις ευχές τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Τζάβιτς Σέντερ έχει στηθεί στον επάνω όροφο όπου κάθε χρόνο τελούνται τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων. Οι πολίτες εισέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο με την σειρά άφιξης και προσκομίζοντας τα δύο προαναφερόμενα έντυπα και το δίπλωμα οδήγησης λαμβάνουν το πράσινο φως για τον εμβολιασμό. Στην συνέχεια κινούνται προς τον χώρο του εμβολιασμού περνώντας μέσα από στενούς διαδρόμους, οι οποίοι εγγυούνται τις αποστάσεις των 6 περίπου ποδιών και δεν χρειάζεται ούτε καν να κοντοσταθούν.

Φτάνοντας στον χώρο εμβολιασμού οι άνδρες της Εθνοφρουράς του κατευθύνουν στα γραφεία του εμβολιασμού (130 στο σύνολο), όπου υπάρχει ένας υπάλληλος, ο οποίος λαμβάνει τα έντυπα και τα καταχωρεί στο σύστημα πληροφοριών και ο εμβολιαστής, ο οποίος κάνει το εμβόλιο.

Αμέσως μετά εισέρχονται σε μια τεράστια αίθουσα, όπου παραμένουν για ένα τέταρτο της ώρας και αναχωρούν κατά ομάδες ανάλογα με την ώρα εισόδου τους στον χώρο.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του ημιώρου επικρατούσε άκρα του τόπου σιωπή. Στα πρόσωπα των εμβολιασμένων διέκρινε κανείς το φως της ελπίδας της επιστροφής της κανονικότητας, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμβολιασμένων το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν κάτω των 65 ετών, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες και θεωρούν το εμβόλιο προϋπόθεση για την ασφαλή επιστροφή στους χώρους εργασίας και στην κανονικότητα.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.