Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, Συνθέτη του Ζορμπά στο Κάρνεγκι Χολ  

0
148
Η αφίσα της συναυλίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το εμβληματικό θέατρο του Κάρνεγκι Χολ επέλεξε ο όμιλος «Stageworks Entertainment Group» για να παρουσιάσει το αφιέρωμα στην μνήμη του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και να παράσχει την δυνατότητα στην ομογένεια και στους φιλέλληνες να απολαύσουν μια μοναδική συναυλία και να συνειδητοποιήσουν καλύτερα γιατί ο συνθέτης του Ζορμπά κατέχει εξέχουσα θέση στο «πάνθεον» της καρδιάς τους και των απανταχού Ελλήνων.

Η συναυλία με την επωνυμία «Mikis Theodorakis: A Tribute to the Memory of the Composer of Zorba» θα λάβει χώρα το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο «Stern Auditorium / Perelman Stage» και έχει ως παραγωγό τον όμιλο «Stageworks Entertainment Group».

Το Κάρνεγκι Χολ έχει ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τις λεπτομέρειες της συναυλίας και έχουν ήδη αρχίσει οι κρατήσεις των εισιτηρίων τα οποία κυμαίνονται από $40 έως και $250 δολάρια ανάλογα με την θέση που επιλέγει ο κάθε ένας και την απόσταση από την σκηνή και την ορχήστρα.

Η ιστοσελίδα του Κάρνεγκι Χολ.

Οι οραματιστές αυτής της συναυλίας έβαλαν ψηλά τον πήχη και θα μοιραστούν την σκηνή με ομογενείς καλλιτέχνες και συγκεκριμένα με την χορωδία CNY Vocal Εnsemble με διευθυντή τον Φύτο Στράτη και την πιανίστα Αθηνά Αδαμοπούλου.

Στην συναυλία πρωταγωνιστούν ο Κώστας Μακεδόνας, η Ηρώ, ο Μπάµπης Βελισσάριος, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και σε ρόλο παρουσιαστή ο διακεκριμένος ηθοποιός Χάρης Ρώμας.

Η συναυλία θα λάβει χώρα σε μια περίοδο που στη Νέα Υόρκη συρρέουν Πρωθυπουργοί και ηγέτες από όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου προκειμένου να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στις συνόδους κορυφής και αρκετοί εξ αυτών αναμένεται να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα.

Η αφίσα της συναυλίας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου:

Μία συναυλία – αφιέρωµα στη µνήµη του µεγάλου Έλληνα µουσικοσυνθέτη, πολιτικού και συγγραφέα, Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεµβρίου του 2021, στο εµβληµατικό Θέατρο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στις 24 Σεπτεµβρίου του 2022.

Ένα σηµαντικό βήµα παρουσίασης του Ελληνικού πολιτισµού, που απευθύνεται τόσο στην Οµογένεια, όσο και στο Αµερικανικό κοινό, θυµίζοντας τραγούδια και µουσικές του µεγάλου συνθέτη µας που έχουν ερµηνευτεί, όχι µόνο από Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και από καλλιτέχνες παγκοσµίου φήµης όπως οι Beatles, η Shirley Bassey, η Joan Báez, η Édith Piaf κ.α.

Συµµετέχουν: ο Κώστας Μακεδόνας, η Ηρώ, ο Μπάµπης Βελισσάριος, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η χορωδία CNY Vocal Εnsemble υπό την µουσική διεύθυνση του Φύτου Στρατή και η πιανίστα Athena Adamopoulos.

Παρουσιαστής της βραδιάς, ο ηθοποιός Χάρης Ρώµας. Ένα µείζον Ελληνικό καλλιτεχνικό γεγονός στην καρδιά της παγκόσµιας Μητρόπολης, στην καρδιά της Ελληνικής Οµογένειας, για µία από τις επιδραστικότερες µορφές της σύγχρονης Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (646) 5977303 είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: info@stageworks.gr είτε κάνοντας κλικ στο https://www.carnegiehall.org/calendar/2022/09/24/mikis-theodorakis-a-tribute-to-the-memory-of-the-composer-of-zorba-0800pm

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.