Έχασε την μάχη ο ευπατρίδης, ευεργέτης, ηγέτης και φιλάνθρωπος Νίκος Μούγιαρης

0
O αείμνηστος Νίκος Μουγιαρης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ευπατρίδης και μέγας αγωνιστής για το Κυπριακό και τα εθνικά μας θέματα, ο ηγέτης της ομογένειας, ο φιλάνθρωπος, ο οραματιστής, ο επιχειρηματίας, ο ευεργέτης της ομογένειας, της Κύπρου και των Ελληνικών Σπουδών, Νίκος Μούγιαρης δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 4ης  Ιανουαρίου 2019  άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μανχάταν έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η θλιβερή είδηση προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην κυπριακή παροικία και κατ΄ επέκταση στην ομογένεια, καθώς επίσης και στην γενέτειρά του, την Κύπρο.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής Φίλιπ Κρίστοφερ μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο «του μεγάλου αγωνιστή, του ηγέτη και οραματιστή, του επιχειρηματία, του μεγάλου ευεργέτη, του φιλανθρώπου και του επιστήθιου φίλου του, του Νίκου Μούγιαρη.

Ο Νίκος Μούγιαρης, αριστερά και ο δήμαρχος Αθηένου.

«Όλοι εμείς που γνωρίζαμε τα πρόβλημα της υγείας του Νίκου προσευχόμασταν καθημερινά και ελπίζαμε σε ένα θαύμα. Ο Νίκος ήταν μεγάλος αγωνιστής και το απέδειξε και με τον αγώνα που έδωσε τους τελευταίους μήνες με την ασθένεια. Προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να χαρίζει δύναμη στη σύζυγο, στην κόρη και στην οικογένειά του να ξεπεράσουν τον πόνο και τη θλίψη», επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ, υπενθυμίζοντας ότι ο θάνατός του ποιεί μεγάλη απώλεια για την ομογένεια, για την Κύπρο, την Ελλάδα και τον απανταχού ελληνισμό.

«Η κυπριακή παροικία και κατ’ επέκταση η ομογένεια είναι φτωχότερη, διότι έχασαν έναν χαρισματικό ηγέτη, έναν οραματιστή, έναν ακαταδάμαστο μαχητή για την ελευθερία της Κύπρου και την προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων, έναν μεγάλο ευεργέτη, έναν φιλάνθρωπο», πρόσθεσε ο κ. Κρίστοφερ υπενθυμίζοντας ότι η ζωή, το έργο και οι αγώνες του Νίκου Μούγιαρη αποτελούν μια τεράστια κληρονομιά», κατέληξε ο κ. Κρίστοφερ.

O Νίκος Μούγιαρης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1945 στην Αθηένου της Κύπρου και τον Απρίλιο του 1964 σε ηλικία 19 ετών ήρθε στην Αμερική για να σπουδάσει.

Με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο ίδρυσε την εταιρεία «ΜΑΝΑ Products», η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών παγκοσμίως.

Από τις πρώτες στιγμές συνδέθηκε με τους οργανωμένους φορείς της ομογένειας. Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ανέλαβε ηγετικούς ρόλους τόσο στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής, όσο και σε άλλους παναμερικανικής εμβέλειας φορείς.

Το Ιανουάριο του 2012 ίδρυσε το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και έκτοτε παρέμεινε ο μέγας ευεργέτης του οργανισμού. Την ίδια χρονιά και συγκεκριμένα το Μάιο του 2012 επισκέφθηκε το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο «Rutgers University» της Νέας Ιερσέης  και ανακοίνωσε τη δωρεά $600.000 για την ενίσχυση του ταμείου για την Εδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Οδυσσέας Ελύτης».
Η δωρεά αυτή, ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ από ομογενείς στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και υλοποιήθηκε σε τρία χρόνια, διότι ο ευεργέτης ήθελε να δώσει το έναυσμα στον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο να συγκεντρώσει τριακόσιες επί πλέον χιλιάδες δολάρια. Συνεπώς το Αποθεματικό Ταμείο για την Εδρα «Οδυσσέας Ελύτης» ενισχύθηκε με το ποσό των $900.000.

Ο Νίκος Μούγιαρης ήταν άνθρωπος της προσφοράς και γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι και έχει βραβευτεί από την ομογένεια, από την Εκκλησία, από την Κύπρο. Το περασμένο καλοκαίρι η ιδιαίτερη του πατρίδα η Αθηένου τον βράβευσε και του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.