Αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο «Fresko» στο Franklin Square, Ν.Υ.

0
O ιδιοκτήτης του εστιατορίου Κώστας Γαρίδας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το εστιατόριο «Fresko Souvlaki & Gyro House» είναι ένα από το νεότερα ελληνικά εστιατόρια στο Franklin Square του Λονγκ Αϊλαντ, το οποίο επιμένει ελληνικά. Ο ιδιοκτήτης του Κώστας Γαρίδας και το προσωπικό επιμένουν στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση των ομογενών και των Αμερικανών πελατών που λατρεύουν το σουβλάκι,  το γύρο και τα άλλα ελληνικά εδέσματα.

​Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές αρτηρίες της περιοχής και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 691 Hempstead Turnpike, Franklin Square, NY, 11010 και λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, Δευτέρα μέχρι και Σάββατο από τις 11.00 π.μ. μέχρι και τις 10.00 μ.μ. και τις Κυριακές από τις 12.00 – 9.00 μ.μ. Το εστιατόριο δέχεται παραγγελίες για παραλαβή στο εστιατόριο και συνάμα αναλαμβάνει και την κατ΄ οίκον διανομή.

​Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Κώστας Γαρίδας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του εστιατορίου και απέδωσε τις επιτυχίες στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση των πελατών.

​Αναφερόμενος στη πελατεία επεσήμανε ότι η τα 60-70% των πελατών προέρχονται από το πολυεθνικό μωσαϊκό της περιοχής και ότι τα υπόλοιπα είναι ομογενείς όλων των γενεών και ηλικιών.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο εστιάτορας Κώστας Γαρίδας.

​Όσον αφορά τη ζήτηση επεσήμανε ότι την τιμητική τους έχουν τα σουβλάκια και τα διάφορα είδη γύρου.

​«Σουβλάκια φτιάχνουν πολλοί, αλλά ελληνικό σουβλάκι ολίγοι», επεσήμανε χαριτολογώντας ο κ. Γαρίδας υπενθυμίζοντας ότι τόσο τα σουβλάκια, όσο και τον γύρο τα προετοιμάζουν οι ίδιοι στο εστιατόριο σεβόμενοι την ελληνική παράδοση», επεσήμανε υπενθυμίζοντας ότι η ποιότητά τους εξαρτάται πρώτα και πάνω από όλα από την ποιότητα των κρεάτων και των αυθεντικών μπαχαρικών και άλλων υλικών.

​Ο Κώστας Γαρίδας γεννήθηκε το 1962 στην Ιθάκη και το 1980 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Όπως πολλοί συμπατριώτες του εργάστηκε στα εστιατόρια, αρχικά ως πιατάς και με την πάροδο του χρόνου ως σερβιτόρος και ως μάγειρας. Αργότερα απέκτησε τα δικά του εστιατόρια. Προ τριών περίπου ετών άνοιξε το εστιατόριο «Fresko Souvlaki & Gyro House».

​Ερωτηθείς για τις αλλαγές που συντελέστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στο χώρο των εστιατορίων επεσήμανε: «Το επάγγελμα παραμένει το ίδιο, η δουλειά του εστιάτορα έχει πλέον γίνει πολύ πιο δύσκολη, διότι δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια. Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και για να επιβιώσει ένα εστιατόριο πρέπει να επιμένει στο σωστό και ποιοτικό φαγητό και να βελτιώνει καθημερινά την εξυπηρέτηση των πελατών.

​Ο Κώστας Γαρίδας είναι πατέρας τριών παιδιών και συγκεκριμένα της Ειρήνης που αποφοίτησε από το Fordham University και εργάζεται στη «Morgan Stanley», του Δημήτρη που είναι 19 ετών και σπουδάζει σε Κολέγιο και της Αλεξίας που είναι 16 ετών και είναι μαθήτρια λυκείου.

Εξωτερική άποψη του εστιατορίου Fresko Souvlaki & Gyro House.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.