ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπρή και πλούσια σε συγκινήσεις ήταν η τελετή ορκωμοσίας της ομογενούς εισαγγελέως της Κομητείας Νάσο, Μάντλιν Σίγκα, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Ιανουαρίου 2020 στο «Tilles Center for the Performing Arts» του Πανεπιστημίου του Λονγκ  Άϊλαντ.

Η ορκωμοσία έλαβε χώρα δύο περίπου μήνες μετά την επανεκλογή με μεγάλη διαφορά της ομογενούς και παραβρέθηκαν η οικογένειά της και όλοι οι υποστηρικτές της, καθώς επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο αρχιεπισκοπικός επίτροπος, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον, π. Ιωάννης Λαρδάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων, Χρυσάνθη Ζαπάντη – Μελλή, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων Νέας Υόρκης, Γιάννης Κωνσταντινίδης και άλλοι δικηγόροι της περιοχής.

Στην αριστερή πλευρά του αμφιθεάτρου, δίπλα στους επισήμους είχαν καθίσει τα αδέλφια και οι συγγενείς της Μάντλιν Σίγκα και του συζύγου της Θέου Αποστόλου, οι οποίοι προσπαθούσαν να απολαύσουν κάθε στιγμή και να αισθανθούν υπερήφανοι για την Μάντλιν, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι γέννημα και θρέμμα της Αστόριας, ενώ οι αείμνηστοι  γονείς της, Βασίλειος και Ευγενία Σίγκα το γένος Λιώλη είχαν γεννηθεί στην μαρτυρική Γλύνα της Βορείου Ηπείρου και στο Αργυροχώρι του νομού Ιωαννίνων, αντίστοιχα.

Στην εξέδρα έλαβαν θέση η Μάντλιν Σίγκα με τον σύζυγό της Θέο Αποστόλου και τα δίδυμα τέκνα τους, Ντέμη (Δήμητρα) και Μπίλη (Βασίλη), καθώς επίσης η πρόεδρος του Εφετείου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Janet DiFiore και ο δικηγόρος Οσκαρ Μίσελεν (Oscar Michelen).

Την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά της Ντέμη και Μπίλης που έψαλλαν το «Pledge of Allegiance».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή μετά το πέρας της τελετής δήλωσε στις «Αναμνήσεις»: «Η ορκωμοσία μας έκανε όλους υπερήφανους για άλλη μια φορά που μια πιστή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας ανέβηκε τόσο ψηλά και μάλιστα εκτιμάται  από μια ολόκληρη περιοχή, η οποία την ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία.

Τα δίδυμα τέκνα Ντέμη και Μπίλη Αποστόλου. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.

Και ως Αρχιεπίσκοπος την συνεχάρη, την ασπάστηκα την ίδια, τον σύζυγό της, τα παιδιά της και όλη την οικογένεια  και με την ευκαιρία συγχαίρω όλη την ελληνοαμερικανική κοινωνία η οποία βγάζει τέτοια άξια στελέχη για την ευρύτερη αμερικανική κοινωνία».

Ο φιλέλληνας ομοσπονδιακός  γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσαρλς Σούμερ έπλεξε το εγκώμιο της ομογενούς και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματά  των πέντε πρώτων ετών που ηγήθηκε της Εισαγγελίας της Κομητείας Νάσο.

Ο ελεγκτής της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Τόμας ΝτιΝάπολι επεσήμανε ότι η Μάντλιν αποτελεί την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματα των αείμνηστων γονέων της που ήρθαν μετανάστες και με την πάροδο του χρόνου άνοιξαν μια αλυσίδα φημισμένων εστιατορίων.

Από αριστερά διακρίνονται οι αρχιδιάκω Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, Όσκαρ Μίσελεν, Τζένετ ΝτιΦιόρε, Μάντλιν Σίγκα, Θέο Αποστόλου, Ντέμη και Μπίλη Αποστόλου. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι επένδυσαν στην παιδεία των παιδιών τους και ότι χάρισαν στη Νέα Υόρκη την Έφη Σίγκα που είναι μια επιτυχημένη – γιατρός και δη πνευμονολόγος και την Μάντλιν που σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια και όλη της την ζωή την αφιέρωσε στην Εισαγγελία.

Η γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα και δη Αφροαμερικανίδα η οποία εκλέγεται σ’ αυτό το αξίωμα αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που είχαν με την ομογενή.  

Η πρόεδρος της Κομητείας Νάσο Λάουρα Κούραν εξήρε την προσφορά της Μάντλιν στην πάταξη της εγκληματικότητας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ως κάτοικος του Νάσο και κυρίως ως μητέρα, κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχα τα βράδια και αισθάνομαι πιο ασφαλής διότι ξέρω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλά χέρια για τα τέσσερα επόμενα χρόνια».

Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι άλλοι θησκευτικοί ηγέτες.Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.

Η ομιλία της Μάντλιν Σίγκα άγγιξε της καρδιές του ακροατηρίου, διότι αναφέρθηκε με δέος στους αείμνηστους γονείς της και στην ευρύτερη οικογένεια και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον σύζυγό της Θέο Αποστόλου και στα δύο της τέκνα τα οποία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πάνε στα κολέγια και τόνισε ότι χωρίς την βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να αφιερώσει όλο της το είναι στην άσκηση των καθηκόντων της.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της πρώτης τετραετίας και τόνισε ότι η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 25% και σήμερα εν έτη 2020 η κομητεία είναι πιο ασφαλής από ποτέ και ότι εξίσου σημαντικά είναι και τα αποτελέσματα της πάλης για την εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος. Ανέφερε επίσης ότι το 2019 είναι η μοναδική χρονιά χωρίς καμιά δολοφονία από τα μέλη της οργάνωσης M-S 13.

Εκτενή αναφορά έκανε και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την πάταξη των ναρκωτικών και για την απεξάρτηση των ναρκομανών και τόνισε ότι την περασμένη χρονιά σημειώθηκαν 20% λιγότεροι θάνατοι από τα ναρκωτικά και άλλα οπιοειδή.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Δρ. Isma Choudhry. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.

Καταλυτικό ρόλο σ’ αυτό, όπως επεσήμανε, έπαιξε και η συνεργασία με τα νοσοκομεία της περιοχής και με τον  ομογενή Τζορτζ Τσούνη,  τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Nassau University Medical Center, που ήταν παρών.

Τέλος η ομογενής ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της που ήταν παρόντες και οι οποίοι με τις άοκνες προσπάθειες και την αφοσίωσή του διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη για όλους.  

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Δρ. Isma Choudhry. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο οικονομικός ελεγκτής της πολιτείας της Νέας Υόρκης Τόμας ΝτιΝάπολη. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιόρτπο από την ομιλία της προέδρου της κομητείας Λάουρα Κούραν. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα η ομογενής εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο, Μάντλιν Σίγκα. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Στις τρεις πρώτες σειρές δεξιά οι συγγενείς της ομογενούς ενώ παρακολουθούν με συγκίνηση. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσευχή του ραβίνου Anchelle Perl. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.