ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αίθουσα του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια το απόγευμα της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου 2019, είχε πλημμυρίσει από αγάπη για τα παιδιά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για να παραστούν στη Γιορτή της Αγάπης.

Πρόκειται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ομοσπονδίας, η οποία διοργανώνεται κατά κανόνα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου. Η γιορτή διοργανώθηκε από την Πολιτιστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με επικεφαλής την Αυγερινή Κατέχη και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια διοργανωμένη.  

Η κ. Κατέχη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε: «Χωρίς την παραμικρή υπερβολή μπορώ να πω ότι ήταν μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις της δεκαετίας που θα αποχαιρετήσουμε σε δύο περίπου 24ωρα. Ήρθαν περισσότερα παιδιά και κόσμος από ό,τι αναμέναμε και – δε σας το κρύβω – φοβηθήκαμε μήπως δε φτάσουν για όλους τα δώρα και το φαγητό. Δόξα Σοι ο Θεός, όλα πήγαν ομαλά και οφείλω και δημοσίως να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για την Άννα Νότη που το Σάββατο βοήθησε να ετοιμάσουμε τα δώρα, την αίθουσα και την Κυριακή να υποδεχτούμε και φιλοξενήσουμε τους διακόσιους και πλέον ομογενείς».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο α’ αντιπρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας, η γενική γραμματέας Νομική Καστανά, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος και άλλοι σύμβουλοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων.

Η κ. Κατέχη καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς τους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της επιτροπής και για τους εθελοντές που εργάστηκαν άοκνα και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον ταχυδακτυλουργό Καμάρρ, τους ακροβάτες της Σχολής Λουπάκη, καθώς επίσης και τον τρουβαδούρο Σεραφείμ Λάζο που ανέλαβε για μία ακόμη φορά αφιλοκερδώς τη διασκέδαση.

Σε πρώτο πλάνο ο ταχυδακτυλουργός Καμάρρ και η Αννα Νότη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ταχυδακτυλουργός Καμάρρ εξέπληξε μικρούς και μεγάλους με το μαγικό με όλη τη σημασία της λέξεως πρόγραμμα.

Οι ακροβάτες της Σχολής Λουπάκης παρουσίασαν ένα δείγμα της αξιέπαινης δουλειάς τους. Τη σκηνή μοιράστηκαν  τρεις γενιές των ακροβατών, οι οποίες εξέπληξαν το κοινό.

Αμέσως μετά εισήλθε ο Άγιος Βασίλης φορτωμένος με δώρα. Τα δώρα, όπως επεσήμανε και η κ. Αυγερινή Κατέχη ήταν χωρισμένα σε κατηγορίες ανάλογα με το φύλο και την ηλικία των παιδιών.

Από αριστερά οι Σεραφείμ Λάζος, Αυγερινή Κατέχη και στο βάθος ο ταχυδακτυλουργός Καμάρρ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παράσταση των ακροβατών της Σχολής Λουπάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα παιδιά της Σχολής Λουπάκη.
Τα παιδιά και οι γονείς τους ενώ παρακολουθούν την παράσταση του ταχυδακτυλουργού Καμάρρ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα παιδιά και οι γονείς τους ενώ παρακολουθούν την παράσταση του ταχυδακτυλουργού Καμάρρ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άη Βασίλης, ο οποίος μοίρασε δώρα. Φωτογραφία: ETA / PRESS.
Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλης Εγκλέζος, Αυγερινή Κατέχη, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, πρόεδρος, Άννα Νότη και Νομική Καστανά. Φωτογραφία: ETA / PRESS.
Η Αυγερινή Κατέχη, αριστερά και η Άννα Νότη οι οποίες βοήθησαν τον Άη Βασίλη να μοιράσει τα δώρα. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Από αριστερά οι Από αριστερά διακρίνονται οι Αυγερινή Κατέχη, Βασίλειος Γκουρνέλος, Άννα Νότη και ο Αη Βασίλης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλειος Γκουρνέλος, Καμάρρ, Αυγερινή Κατέχη, Σεραφείμ Λάζος, Νομική Καστανά, Άννα Νότη και Βασίλης Εγκλέζος. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Ο ταχυδακτυλουργός Καμάρρ με τα περιστέρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.