ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια, κ. Ηρακλής Κρεμμύδας, λίγο μετά τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» για να εκφράσει τη θλίψη και τη συγκίνηση που προκάλεσε στα στελέχη του ΚΕΠ, στους καλλιτέχνες η θλιβερή είδηση.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι συναντήθηκαν στην Αθήνα και ότι ο Θάνος αν και έδινε την πιο σκληρή και συνάμα άνιση μάχη της ζωής του, εν τούτοις ήταν αισιόδοξος και ευδιάθετος και ότι διδάχτηκε πάρα πολλά από τον Θάνο Μικρούτσικο.

Ο κ. Κρεμμύδας αναφέρθηκε στο αφιέρωμα του ΚΕΠ για τον Θάνο Μικρούτσικο με την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Θύμιο Παπαδόπουλο, το οποίο έλαβε χώρα την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, στο φημισμένο «Symphony Space» στη διεύθυνση 2537 Broadway του Μανχάταν και το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τόνισε ότι το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Θάνου ήταν και παραμένει επίκαιρο.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό, αλλά παραχώρησε στις «Αναμνήσεις» το μήνυμα με την ακόλουθη δήλωση: «28 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 20:43. Ο Θάνος έφυγε με μια πιρόγα για να συναντήσει τον Δημήτρη ,τη Μαρία, το Γιάννη ,τον Άλκη και τους ψαράδες που γράφουν ποιήματα και τους ποιητές να ψαρεύουν.

Φίλε μας Θάνο σε ευχαριστούμε γιατί μέσα στη σύγχρονη βαρβαρότητα μας έμαθες ότι ο πολιτισμός και το Ελληνικό τραγούδι είναι η καλύτερη άμυνα. Η μουσική μας και η γλώσσα μας. Ο πολιτισμός,η ιστορία μας, η πορεία μας στο χρόνο. Λαός χωρίς γλώσσα και τέχνη είναι καταδικασμένος στη λήθη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, αγαπημένε μας Θάνο.

Καλό ταξίδι. Θα βρεθούμε ξανά».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.