ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι φοιτήτριες Τζιάνα Κουλούρη (Geanna Koulouris) η οποία το 2021 στέφθηκε «Miss New York Teen USA» και Άννα Κόκορη, εξέπληξαν το κοινό με τα επιτεύγματά τους και με την αγάπη τους για την Επαρχία Κυνουρίας και τον Σύλλογό τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαρχίας Κυνουρίας Δημήτρης Πανάγος απέσπασε τα ευμενή σχόλια του κοινού γιατί αποφάσισε να παραχωρήσει το μικρόφωνο σε μια πρώην τιμώμενη και συγκεκριμένα την Πατρίσια Τίγκλια – Τόρας για να παρουσιάσει τις τιμώμενες και να τους απονείμουν υποτροφίες αξίας χιλίων δολαρίων εκάστης.

Η απονομή των υποτροφιών έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 11ης Φεβρουαρίου 2023 κατά την διάρκεια της ετήσιας χοροεσπερίδας στο πλαίσιο της οποίας γιόρτασαν την 31η επέτειο της ιδρύσεως του συλλόγου.

Η χοροεσπερίδα, όπως και οι προηγούμενες της τελευταίας δεκαετίας, έλαβε χώρα στην κοινοτική αίθουσα της Αγίας Τριάδας, στο Hicksville της Νέας Υόρκης και παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Θεοφάνης Παπαντώνης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και εξήρε την προσφορά των στελεχών και των μελών του Συλλόγου στην πρόοδο της κοινότητας.

Παρέστησαν επίσης η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, κ. Αγγελική Βουρνά, ο κυβερνήτης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας  NY 11801, Χρήστος Βουρνάς, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του ιστορικού Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαρχίας Κυνουρίας Δημήτρης Πανάγος στην εναρκτήρια ομιλία του επεσήμανε ότι είναι η πρώτη δια ζώσης εκδήλωση που διοργανώνεται μετά από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής».

Αναφερόμενος στον θεσμό των υποτροφιών επεσήμανε ότι έχει την αφετηρία του στην προεδρία του Παναγιώτη Μαρνέρη και ότι η επιβράβευση της αριστείας των παιδιών και των εγγονιών των ιδρυτών, των στελεχών και μελών του Συλλόγου αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελέσει προτεραιότητα.

Σε πρώτο πλάνο ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Ξίξβιλ, π. Θεοφάνης Παπαντώνης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του Συλλόγου επεσήμανε ότι την περίοδο του κορωνοϊού, λόγω των περιορισμών ήταν αδύνατη η διοργάνωση δια ζώσης εκδηλώσεων.

Τον περασμένο Νοέμβριο στην σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν να ανοίξουν την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων με την ετήσια χοροεσπερίδα και ότι η ανταπόκριση των στελεχών και των μελών ήρθε να δικαιώσει αυτή την απόφαση και να τους δώσει το έναυσμα να διοργανώσουν και άλλες εκδηλώσεις και να επαναφέρουν τον σύλλογο σε μια νέα ανοδική πορεία.

Η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Αγγελική Βουρνά μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς των ηγετών της Ομοσπονδίας και συνεχάρη την Σύλλογο για την πολυετή προσφορά και δράση. Αναφερόμενη στην Επαρχία Κυνουρίας επεσήμανε ότι αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ίδια και την οικογένειά της, διότι στο Αρκαδικό Χωριό έχουν περάσει τρεις και πλέον δεκαετίες.

Εκεί, όπως επεσήμανε, μεγάλωσαν την κόρη τους και τώρα πλέον μεγαλώνουν τον εγγονό τους.

Μετά την απονομή των υποτροφιών ακολούθησε ξεφάντωμα με τους Τάσο Παπαϊωάννου και Ανθή Αγγέλου στο τραγούδι, τον Πάνο Χρυσοβέργη στα πλήκτρα, τον Γιώργο Μανιουδάκη στο κλαρίνο και τον Μιχάλη Μιχαηλίδη στο μπουζούκι.

Απόι αριστερά διακρίνονται οι Βασίλης Εγγλέζος, Αντωνία Νικητοπούλου, Σοφία Πανάγου, Αγγελική Τίγκλια, Παναγιώτης Μαρινάκος, Δημήτρης Πανάγος, Σωτήρης Μαρινάκος, Κώστας Κουλούρης και Ευαγγελία Νοταραντόνιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αγγελική Βουρνά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαρχίας Κυνουρίας Δημήτρης Πανάγος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Αρκάδων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Μανιουδάκης, Μιχάλη Μιχαηλίδης, Π¨ανος Χρυσοβέργης, Δημήτρης Πανάγος, Άνθη Αγγέλου και Τάσος Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.