Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στην Βασιλική Κρήτης ο παλαίμαχος ομογενής Νίκος Αλεγκάκης

    Ο αείμνηστος Νίκος Αλεγκάκης.

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η είδηση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία για όσους γνώριζαν τον φιλήσυχο Ομογενή Νίκο Αλεγκάκη. Με τον Νίκο Αλεγκάκη μας συνέδεε από παλιά μια μακρόχρονη φιλία. Για τον λόγο αυτό χρειάστηκε να επιβεβαιώσουμε την είδηση,  και να αναζητήσουμε στοιχεία μέσα από δυο διαφορετικούς υπολογιστές, εκτός από το κινητό μας καθώς και σε δυο ειδησεογραφικές πηγές, παρόλο που η ανάρτηση της  φωτογραφίας του, δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση.

    Ήταν πριν από λίγους μήνες που επικοινωνήσαμε μαζί με το τηλέφωνο, ενόσω εκείνος βρισκόταν ακόμα στη Νέα Υόρκη και λίγο αργότερα μας τηλεφώνησε και από την Κρήτη.

    Ο δραστήριος ομογενής νοσηλευόταν εδώ και 15 ημέρες με κορωνοιό και τελικά έχασε σε ηλικία 79 ετών την ζωή του.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «CretaLive» η κηδεία του αείμνηστου Νίκου Αλεγκάκη, έγινε το Σάββατο το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη στην Βασιλική, στον πρώην Δήμο Γόρτυνας (περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου).

    Ο αείμνηστος Νίκος είχε καταφέρει να γλυτώσει από την πτώση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Όμως φαίνεται ότι η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια.

    Συμμετείχε ενεργά τόσο στον Κρητικό Σύλλογο «Ομόνοια» και στον σύλλογο Κρητών «Μίνως». Ήταν επίσης ενεργό μέλος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Εκεί μαζί με την σύζυγο του Ελευθερία υπηρέτησε ως μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής.

    Τον τελευταίο καιρό ο Νίκος Αλεγκάκης μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Κρήτης και Νέας Υόρκης. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι δεν θα επέστρεφε, όπως κάθε χρόνο, στη Νέα Υόρκη.

    Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε, που πάντα είχες ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο σου και δεν ξέχασες ποτέ τους φίλους σου.

    Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην σύζυγο Ελευθερία και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Κρήτη.

    *Με στοιχεία από την ιστοσελίδα «CretaliveNews»

    -Advertisement / Διαφήμιση-

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.