Απόψεις: Ο τραγελαφικός επίλογος του Δελτίου Τύπου της Ομοσπονδίας προσβάλει τη νοημοσύνη της ομογένειας

2
Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Αχιλλέας Λυγγέρας.

Του Αχιλλέα Λυγγέρα *

Ιδού ο τραγελαφικός επίλογος του χθεσινού Δελτίου Τύπου της Ομοσπονδίας: «Αντιμετώπιση της ξέφρενης λασπολογίας και αμαυρώσεως της εικόνας της Ομοσπονδίας, με χωρίς αποδείξεις καταγγελίες, ενστάσεις και δημοσιεύματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το αδυνάτισμα και υποτίμηση των Θεσμικών οργάνων της, των Συλλόγων μελών της και των αντιπροσώπων που την εκπροσωπούν».

Δυστυχώς η «σφηκοφωλιά» της Ομοσπονδίας από κατηγορούμενοι για τα τωρινά διοικητικά της χάλια, με τον εν λόγω επίλογο αναλαμβάνει ρόλο κατηγόρων! Ας αναλύσουμε όμως τον παραπάνω θρασύτατο και τραγελαφικό επίλογο λέξη προς λέξη. Είναι δυνατόν ένας λογικά σκεπτόμενος Ομογενής να επιδίδεται σε ξέφρενη λασπολογία και αμαύρωση της εικόνας της Ομοσπονδίας; Όχι. Είναι δυνατόν η ωμή αλήθεια για την διοικητική κατάντια της Ομοσπονδίας να μετονομάζεται “ξέφρενη λασπολογία και αμαύρωση της εικόνας της Ομοσπονδίας” Όχι.

Πάμε τώρα παρακάτω. Κανένας Ομογενής δεν έχει το δικαίωμα να κάνει καταγγελία χωρίς αποδείξεις. Παρεμπιπτόντως, η καταγγελία μου στην εφορευτική επιτροπή της Ομοσπονδίας, για την ακαταλληλότητα ενός συγκεκριμένου εκπροσώπου ενός Συλλόγου, που κακώς προτάθηκε κατά την ταπεινή μου γνώμη για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ήταν πλαισιωμένη με αδιαμφισβήτητες και νομικά κατοχυρωμένες αποδείξεις. Προσωπικά πιστεύω πως και οι υπόλοιπες επώνυμες καταγγελίες των Ομογενών στην εφορευτική επιτροπή τεκμηριώθηκαν με τις ανάλογες νομικά κατοχυρωμένες αποδείξεις.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Αχιλλέας και Κατερίνα Λυγγέρα, Αγγελική Στάση, Κώστας Μάστορας, Γιώργος Αλμυρούδης και Δημήτριος Βεκιαρέλης, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Όσο για τις ενστάσεις και τα δημοσιεύματα, όλα αυτά είναι επίσης νομικά κατοχυρωμένα από το Αμερικανικό Σύνταγμα. Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ποινικό αδίκημα και δεν έχει «ως αποτέλεσμα το αδυνάτισμα και υποτίμηση των Θεσμικών οργάνων της Ομοσπονδίας, των Συλλόγων μελών της και των αντιπροσώπων που την εκπροσωπούν». Αντιθέτως ενδυναμώνει την Ομοσπονδία και της κάνει πολύ καλό, ακόμη και στην αμφίβολη προς το παρών μελλοντική της πορεία.

Για αυτό λοιπόν χρειάζεται άμεση κάθαρση της “σφηκοφωλιάς” της Ομοσπονδίας που την έφερε στην τωρινή διοικητική της κατάντια. Φτάνει να ρίξει κάποιος μια ματιά στο ετοιμόρροπο ταβάνι της αίθουσας του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου που στεγάζεται η Ομοσπονδία, για να καταλάβει με τι ελλειμματικούς ηγέτες έχει να κάνει η Ομογένεια μας! Είναι τυχεροί που μέχρι τώρα δεν έπεσε το ταβάνι πάνω τους για να τους ξαποστείλει εκτός του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου για μια και καλή.

Κλείνοντας, ο τραγελαφικός επίλογος του Δελτίου Τύπου της Ομοσπονδίας προσβάλει την νοημοσύνη της Ομογένειας και για το καλό της Ομοσπονδίας πρέπει να φύγουν όλοι οι ελλειμματικοί ηγέτες της, που ακόμη εξακολουθούν να το παίζουν πρώτες σκεβρωμένες μούρες στην Ομογένεια μας. Τρανταχτή απόδειξη ο παραπάνω θρασύτατος και τραγελαφικός επίλογος.

Όμως χωρίς ανανέωση με αδιάφθορους και ικανούς Ομογενείς ηγέτες στο διοικητικό συμβούλιο η Ομοσπονδία τετέλεσθαι. Τόσο απλά και κατανοητά.

  • Ο Αχιλλέας Λυγγέρας είναι Commercial Real Estate and Business Developer.
-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

  1. Πως αντέχεις αγαπητέ μου Δημήτρη!!!!!
    Έχω εκφράσει τη γνώμη μου για πολλοστή φορά. Να φύγουν όλα τα γερασμένα πρόσωπα και να δοθούν κίνητρα σε νέους που έχουν τη δύναμη να φέρουν την Ομοσπονδία εκεί που ήταν κάποτε. Αυτοί τρώνε ο ένας το άλλον. Έτσι χωριό δεν γίνεται.
    Ευχαριστώ πολύ
    Κωνσταντίνος

  2. Αγαπητέ Κωνσταντίνε.

    Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω η είχα ποτέ στο παρελθόν καμία βλέψη συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Επίσης από δική μου επιλογή δεν ανήκω η ανήκα ποτέ σε κανένα σαθρό η μη Ομογενειακό κατεστημένο. Απλά εκφράζω την ταπεινή μου γνώμη ελεύθερα, δημόσια και επώνυμα, όπως και εσύ. Αν δεν γίνει άμεσα ολική ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ανοργάνωτης Ομοσπονδίας με αδιάφθορους νέους Ομογενείς ηγέτες (αμφοτέρων φύλλων) με όραμα, που έχουν υψηλό ειδικό βάρος και κύρος, και καταγεγραμμένο διοικητικό έργο, η Ομοσπονδία τετέλεσθαι. Τόσο απλά και κατανοητά. Εύχομαι να σε κάλυψα. Τα δέοντα. Αχιλλέας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.