Απεβίωσε ο Τζορτζ Γαλάνης, βετεράνος και καθηγητής από το Νιου Χαμσάιρ

Ο αείμνηστος καθηγητής Τζορτζ Γαλάνης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Σε ηλικία 98 ετών, απεβίωσε στο Σινσινάτι του Οχάιο, ο βετεράνος και καθηγητής πανεπιστημίου Τζορτζ Γαλάνης. Ο Γαλάνης υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό και βρέθηκε στην Γερμανία στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ υπηρέτησε και στην Ιαπωνία.

Το 1946 επέστρεψε στο Ντόβερ του Νιού Χαμσάιρ, όπου είχε γεννηθεί και νυμφεύθηκε την Ντόροθι Κωσταράκη, ενώ παράλληλα φοίτησε με υποτροφία του Στρατού στο Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ. Αποφοίτησε με το πτυχίο Μάστερ στην Χημεία και για τρία συνεχόμενα έτη δίδαξε στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Το 1953 δέχθηκε πρόταση να εργαστεί για την εταιρεία Procter & Gamble, όπου και παρέμεινε μέχρι την συνταξιοδότησή του το 1988 και αφού στο μεταξύ είχε τον τίτλο του υπεύθυνου για τις διεθνείς πατέντες.

Στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα του Σινσιτάτι ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στην Κοινότητα της Αγίας Τριάδος και Αγίου Νικολάου, όπου υπηρέτησε εθελοντικά στο Κατηχητικό και συμμετείχε ενεργά στο «Πανηγύρι της Φιλοπτώχου» ενώ ήταν και μέλος της Χορωδίας. Ήταν επίσης ενεργό μέλος της Ενωσης Αμερικανών Χημικών για 70 χρόνια.

Με την σύζυγό του είχαν αποκτήσει δυο κόρες, την Γκλόρια και την Κάθυ και έναν εγγονό. Η οικογένεια του Γαλάνη είχε έξι παιδιά και στο κολέγιο φοίτησαν και τα έξι.Ήταν ανηψιός του πατρός Ερνέστου Μπλουγουρά, από την Φλόριδα.

Ο εκλιπών είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την Συμφωνική του Σινσινάτι καθώς και για το θέατρο. Σημαντική θεωρούσε επίσης την εκπαίδευση και συνέβαλε ο ίδιος στην μόρφωση του εγγονού του και άλλων συγγενικών προσώπων. Είχε ιδρύσει το ταμείο υποτροφιών με την επωνυμία «Ντόροθι Κωσταράκη-Γαλάνης» στο πανεπιστήμιο του Νιού Χαμσάιρ.

Ο Γαλάνης ήταν γνωστός για το πηγαίο χιούμορ που διέθετε. Η οικογένεια επιθυμεί αντί ανθέων, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεές στην μνήμη του στο ταμείο αυτό.

Η σωρός ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο Spring Grove Cemetery, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, που έφυγε από την ζωή το 1992.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.