ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες Νεοϋροκέζοι το μεσημέρι της Παρασκευής, 1 Μαϊου 2020, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Times Square» του Μανχάταν σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία, η οποία διέκοψε τη νεκρική σιωπή που επικρατούσε στο Μανχάταν από τότε που οι αρχές κήρυξαν την πόλη και την πολιτείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και ήταν Πρωτομαγιά, εν τούτοις η διαμαρτυρία είχε μακάβριο χαρακτήρα, διότι οι διαδηλωτές είχαν μαζί τους σάκους νεκρών και συνθήματα για το πάγωμα των ενοικίων και με το γνωστό αίτημα “να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι» (Make Billionaires Pay).

Ήταν η πρώτη διαμαρτυρία μετά από τέσσερις εβδομάδες και ξάφνιασε τους αστυνομικούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις των διαμαρτυρομένων, οι οποίοι ως επί το πλείστων τηρούσαν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις από τον κορωνοϊο.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες και το Μίσιγκαν μέσω των οποίων ζητούσαν την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επάνοδο της οικονομίας.

Η διαμαρτυρία με το σύνθημα “Make Billionaires Pay” στην Πλατεία Times Square του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ίρις Πληθάκη – Παπαγερμανού
Οι αστυνομικοί ενώ παρακολουθούν διακριτικά την διαμαρτυρία με το σύνθημα “Make Billionaires Pay” στην Πλατεία Times Square του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ίρις Πληθάκη – Παπαγερμανού
Η διαμαρτυρία με το σύνθημα “Make Billionaires Pay” στην Πλατεία Times Square του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ίρις Πληθάκη – Παπαγερμανού
Η διαμαρτυρία με το σύνθημα “Make Billionaires Pay” στην Πλατεία Times Square του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ίρις Πληθάκη – Παπαγερμανού.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.