ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέα τροπή πήρε το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Μαρτίου 2020 η υπόθεση της προ εννέα μηνών εξαφάνισης της 50χρονης Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλου, καθώς οι συνήγοροι του αειμνήστου Φώτη Ντούλου, Νορμ Πάτις (Norm Pattis) και Κέιβιν Σμιθ (Kevin Smith) δήλωσαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κονέκτικατ και του δικαστή Γκάρι Γουάιτ (Superior Court Judge Gary White) ότι τα αιματοβαμμένα ρούχα στα οποία στηρίχτηκε το κατηγορητήριο τα άφησαν τρίτοι στο προαύλιο της έπαυλης στο Φάρμινγκτον του Κονέκτικατ προκειμένου να ενοχοποιήσουν τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Οι κ.κ. Σμιθ και Πάττις ισχυρίστηκαν ότι μόλις αντιλήφθηκε τις σακούλες με τα αιματοβαμμένα ρούχα ο Φώτης Ντούλος πανικοβλήθηκε και έσπευσε να τα πετάξει στους κάδους των απορριμμάτων που εκείνο το βράδυ επιτρεπόταν η έκθεσή τους στο πεζοδρόμιο προκειμένου το πρωί να τα παραλάβουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Επεσήμαναν επίσης ότι η οικογένεια του Φώτη Ντούλου ζητά την παραπομπή της υπόθεσης σε δίκη και ότι είναι όλοι πεπεισμένοι ότι το Δικαστήριο θα τον αθωώσει.

Η αποκάλυψη των συνηγόρων του ομογενή έγινε ενώπιον του ανώτατου δικαστή Γκάρι Γουάιτ (Superior Court Judge Gary White), το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Μαρτίου 2020, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την επικύρωση του αιτήματος του Εισαγγελέα για την απόρριψη της υπόθεσης.

Απόρριψη της υπόθεσης (Nolle)

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κονέκτικατ το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Μαρτίου 2020, απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του αειμνήστου και της αδελφής του, κ. Ρένας Ντούλου, να αποδείξουν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι ο Φώτης Ντούλος ήταν αθώος και μάλιστα θύμα τρίτων που προσπάθησαν να τον ενοχοποιήσουν για την εξαφάνιση της εν διαστάσει συζύγου του, της 50χρονης Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλου και να τον διασύρουν στα κρατητήρια και στις αίθουσες τριών διαφορετικών δικαστηρίων του Κονέκτικατ.

Η απόφαση ελήφθη από τον ανώτατο δικαστή Γκάρι Γουάιτ (Superior Court Judge Gary White), ο οποίος ικανοποίησε για μια ακόμη φορά το αίτημα του γενικού Εισαγγελέα του Κονέκτικατ και συνάμα εισαγγελέα της υπόθεσης Ρίτσαρντ Κολάντζελο (Richard Colangelo) για την απόρριψη (nolle) της υπόθεσης.

Ο Φώτης Ντούλος με τα παιδιά του σε μια από τις εκδρομές. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

Το Nolle  είναι ισπανικός όρος που αφορά την διαδικασία της απόρριψης του κατηγορητηρίου και το οποίο ισχύει μόνο σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων και του Κονέκτικατ. Βάσει της αποφάσεως του Δικαστή εάν η Εισαγγελία δεν αιτήσει την επανεξέταση της υπόθεσης εντός των επόμενων δεκατριών (13) μηνών όλες οι κατηγορίες εις βάρους του αειμνήστου Φώτη Ντούλου διαγράφονται αυτομάτως.

Βάσει αυτής της απόφασης το Δικαστήριο ήρε και το απαγορευτικό (Gag Order), το οποίο είχε εκδώσει στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 o δικαστής John Blawie και το οποίο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απαγόρευε ρητά στις εισαγγελικές αρχές, στην Αστυνομία, στον κατηγορούμενο και στην οικογένειά του να υπεραμυνθούν δημοσίως της αθωότητάς του.

Οι κ.κ. Νορμ Πάτις και Κέιβιν Σμιθ εξερχόμενοι από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κονέκτικατ το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Μαρτίου 2020 δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι θα εφεσιβάλλουν και θα ζητήσουν την παραπομπή της υπόθεσης σε δίκη, διότι έχουν όλα τα τεκμήρια, τα οποία θα αποδείξουν ενώπιον  του Δικαστηρίου και της κοινής γνώμης ότι ο Φώτης Ντούλος ήταν αθώος και συνάμα «θύμα» της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας και της καταδίκης του από την κοινή γνώμη πριν ακόμη προλάβει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Ντούλος.

Η αδελφή του

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και χθες η οικογένεια του Φώτη Ντούλου σεβάστηκε στο ακέραιο την απόφαση και μίλησε για πρώτη φορά σήμερα στις «Αναμνήσεις» για το δράμα του αδελφού της Φώτη Ντούλου και των ιδίων που το μεγαλύτερο διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη σύλληψή μέχρι και την ύστατη στιγμή παράτησαν τα πάντα και στάθηκαν σαν βράχοι στο πλευρό του.

«Είμαστε διπλά απογοητευμένοι από την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, διότι πιστεύαμε ότι δε θα αργήσει η ώρα που θα οδηγηθούν στο σκαμνί οι πραγματικοί δολοφόνοι και θα αποδειχθεί η αθωότητα του αδελφού μας. Ο Φώτης ήταν θύμα, με όλη τη σημασία της λέξεως, διότι από το πρώτο λεπτό της εξαφάνισης της πρώην νύφης μας, τον θεώρησαν ύποπτο και μετά από την πρώτη σύλληψή του, αγνόησαν πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας και τον διήγαγαν στα μάτια της κοινής γνώμης ως δολοφόνο. Και σα να μην τους αρκούσε αυτό, τους τελευταίους οκτώ μήνες της ζωής του του στέρησαν και το στοιχειώδες δικαίωμα να προσφέρει το πατρικό του χάδι στα ανήλικα παιδιά του», επεσήμανε με τρεμάμενα χείλη η Ρένα Ντούλου – Κυρίμη.

Ο Φώτης Ντούλος σε παλαιότερη φωτογραφία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

Η κ. Κυρίμη υπενθύμισε ότι είναι πρωτάκουστο να μην έχει εντοπιστεί το πτώμα, άρα να μην υπάρχει φόνος, αλλά μια υποτιθέμενη αυτοκτονία και να κατηγορείται κάποιος για ανθρωποκτονία. 

Ο Φώτης Ντούλος, όπως αποδεικνύεται από τα δικαστικά έγγραφα, ήταν στοργικός πατέρας, λάτρευε τα παιδιά του, τα γαλούχησε με τα ιδεώδη της φυλής μας και όπως επεσήμανε η αδελφή του λάτρευε την Ελλάδα. Αν και η μητέρα τους ήταν εβραϊκής καταγωγής, εν τούτοις τα βάφτισε και τα έχρισε Χριστανούς και μάλιστα έγιναν και ανάδοχοι των εγγονών της Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.

Εξ άλλου το άρθρο «Δικαστικά έγγραφα επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις της αδελφής του Φώτη Ντούλου περί στοργικού πατέρα», το οποίο αναρτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2020 στην ιστοσελίδα μας, καθώς επίσης και στην έγκριτη ιστοσελίδα της γενέτειρας www.mononews.gr έχει προκαλέσει συγκίνηση και προβληματισμό στο αναγνωστικό μας κοινό στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, διότι φέρνει έντονα στο προσκήνιο τον Γολγοθά που συνοδεύει τις διαταραγμένες συζυγικές σχέσεις και το διαζύγιο.

Η Jennifer Dulos, η οποία αγνοείται για δύο μήνες. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Το δράμα της Ρένας Ντούλου και της οικογένειάς τους δεν έληξε την ημέρα που απηύθυναν το στερνό αντί στο πολυαγαπημένο τους Φώτη, αλλά συνεχίστηκε και μετά όταν οι αρχές τους στέρησαν το αναφαίρετο δικαίωμα μαζί με την τέφρα του να πάρουν τα κειμήλια των γονέων τους και το εικονοστάσι τους που το έφεραν όταν αποφάσισαν να έρθουν στην Αμερική.

Αντ’ αυτού τώρα σκέφτονται να παλιννοστήσουν και τα οστά των γονέων του ούτως ώστε να αναπαύονται  στην γενέτειρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ο Φώτης Ντούλος ενά ετοιμάζει ένα από τα παιδιά για χιονοδρομία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Ρένας Ντούλου – Κυρίμη.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.