Ο πρόεδρος του Μπρούκλιν τιμά ομογενείς στην 199η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

0
93
Από αριστερά οι Γιώργος Ιωαννίδης, Αννα Κοντούλη, Λάνα Ζωχιού, Δρ. Τομ Τζίβας, Στέλλα Κοκόλη, Έρικ Άνταμς, Μάικ Μικέλης, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γεωργία Βουζάκη, Ευαγγελία Φανουράκη, Πέτρος Παπαδάκος και Μαρία Βασάκα - Μονιούδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο φιλέλληνας πρόεδρος της κομητείας του Μπρούκλιν Έρικ Ανταμς (Eric Adams) το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Μαρτίου 2020, και ώρα 5.30 θα ανοίξει διάπλατα τις πύλες του δημοτικού μεγάρου για να υποδεχτεί την ομογένεια και από κοινού να εορτάσουν την 199η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Η πανηγυρική εκδήλωση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα λάβει χώρα στη επιβλητική αίθουσα δικαστηρίου (Courtroom)  του δευτέρου ορόφου που μοσχοβολά Ελλάδα και θα έχει ως κεντρικό ομιλητή τον Εισαγγελέα του Μπρούκλιν Έρικ Γκονζάλεζ (Eric Gonzalez).

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, οι συμπρόεδροι της παρελάσεως Ηλίας Κατσός και Βασίλειος Γκουρνέλος, αντίστοιχα, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Η αφίσα της εκδήλωσης.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια αναμένεται να συμμετάσχουν και οι ομογενείς και φιλέλληνες αιρετοί αντιπρόσωποι του Μπρούκλιν.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα πέντε περίπου μήνες μετά τον πρόωρο θάνατο (16 Οκτωβρίου 2019) του αρχιτέκτονα Τζον Χασκόπουλου, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν και ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Επιτροπή Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς και οι συνάδελφοί του ετοιμάζονται να τιμήσουν τη μνήμη του αποδώσουν τις δέουσες τιμές.  

Ο δήμαρχος θα τιμήσει τους ομογενείς Ελένη Φηκιά (Helen Filias), Μικέ και Ελένη Φρεζούλη (Mike Eleni Frezoulis), Μαρία Καλογήρου (Maria Kalogerou), Μαρί Αν Κολυδά (Mary Anne Kolidas), Γκρέγκορι Μίτσελ (Gregory P. Mitchel), Αντώνιο Παπαθεοδώρου (Antonios Papatheodorou) και Γεώργιο Σταυρόπουλο (George Stavropoulos).

Στο στιγμιότυπο από την προ ενός έτους εκδήλωση διακρίνονται τα χορευτικά επί τω έργω.

Οι τιμώμενοι προέρχονται από όλες τις κοινότητες του Μπρούκλιν και διακρίνονται για την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

Τα χορευτικά των Σχολείων του Μπρούκλιν θα παρουσιάσουν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς του τόπου, ενώ τα ομογενειακά εστιατόρια θα προσφέρουν τα εδέσματα και τα αναψυκτικά για την δεξίωση που παρατίθεται μετά το πέρας του πολιτιστικού προγράμματος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Επιτροπή Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς, η οποία πλαισιώνεται από τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν, π. Ευγένιο Παπαγιαννάκο και τους Ζωή Κουτσουπάκη, Αντώνιο Γρίγο, Τζίμυ Ταμπάκη, Σάντυ Βάλλα και Κωνσταντίνο Μαλλά.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο (718) 802-3946 είτε κάνοντας κλικ στο Brooklyn/usa.org/2020greek-american-heritage.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.