ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Το 186ο Τμήμα «Ερμής» της AHEPA και η μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησαν την Εκστρατεία Φιλανθρωπίας και Αγάπης», όπως χαρακτήρισαν την παροχή δωρεών γευμάτων σε Αστοριείς που έχουν πράγματι ανάγκη.

Στην διανομή παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο εφημέριος, π. Αναστάσιος Πουράκης, ο Γιώργος Ζούβελος ο οποίος συντονίζει τις προσπάθειες του εν λόγω Τμήματος με την ηγεσία της 6ης Περιφέρειας της ΑΗΕPΑ, ο  υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής της Αστόριας Ιγκι Τερανόβα, ο οποίος είναι δραστήριο μέλος της ΑHEPA, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βαν Χρηστάκος, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι οι οποίοι προετοίμασαν τα γεύματα.

Ο Γιώργος Ζούβελος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της «Εκστρατείας Φιλανθρωπίας και Αγάπης» και τόνισε ότι παρείχαν την δυνατότητα σε 150 Αστοριείς να απολαύσουν με αξιοπρέπεια ένα πλουσιοπάροχο ζεστό γεύμα. Παράλληλα τόνισε ότι τηρήθηκαν στο ακέραιο οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης τόσο για την προστασία των εθελοντών, όσο και των ευεργετημένων.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον για δύο εβδομάδες όλες τις εργάσιμες ημέρες και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις δωρεές.

Παράλληλα τόνισε ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν μόνιμο χαρακτήρα στα συσσίτια, ούτως ώστε οι ομογενείς και άλλοι Αστοριείς να απολαμβάνουν καθημερινά τα γεύματά τους.

Τα γεύματα όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα παραδίδονται  μόνο τις εργάσιμες ημέρες από τις 12.30 μ.μ. – 3.00 μ.μ. από την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 έως και την Παρασκευή, 8 Μαρίου 2020 και θα προορίζονται για τους κατοίκους της Αστόριας, του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, του Γούντσαϊντ και το Σάνισαϊντ που έχουν πράγματι ανάγκη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Ζούβελος, Ιγκλι Τερανόβα και π. Αναστάσιος Πουράκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Ζούβελου.

«Παρακαλούμε όσους έχουν ανάγκη να εγγραφούν στην ιστοσελίδα http://IggyTerranova.com ούτως ώστε να παραγγείλουμε γεύματα για όλους και το πιο σημαντικό να μην αγωνιούν εάν δεν φτάσουν στην ώρα τους», επεσήμανε ο κ. Ζούβελος εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τον υποψήφιο πολιτειακό γερουσιαστή, κ. Iggy Terranova που θα αναλάβει την καταγραφή των αναγκών.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια επεσήμανε ότι πρόκειται για μια καινοτομία την οποία υπέδειξε η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Υόρκη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους Seth Weissman, #REhasYourBack, τον κυβερνήτη της AHEPA Ηλία Κατσό και την εταιρεία του Jekmar Associates, τον κ. Γιώργο Αλεξίου και τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων τα αδέλφι Πολ Χαλβατζή, Τζιμ Χαλβατζή και Γιώργο Χαλβατζή και τα κτηματομεσιτικά τους γραφεία, καθώς επίσης και τον Τεντ Κουρή και την εταιρεία Metropolis Realty.

Ο Πίτερ Αργυρόπουλος, αριστερά και ο Γιώργος Ζούβελος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Ζούβελου.
Ο ναός του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, όπου προετοιμάζονται και διανέμονται τα γεύματα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γιώργου Ζούβελου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.