Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση λίγες ώρες μετά την γέννηση της Αθηνάς με καισαρική

Η Ντανιέλ Γκράφα και ο σύζυγος της Αγγελος Ζησιμόπουλος με την μικρή Αθηνά. Φωτογραφία: ABC7NY

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια συγκινητική ιστορία με ήρωες μια οικογένεια ομογενών, κατέγραψε και αφηγήθηκε ο ειδησεογραφικός φακός του τοπικού καναλιού ABC7NY, σε ρεπορτάζ του Τιμ Φλάσερ.

Η έγκυος μητέρα Ντανιέλ Γκράφα και ο σύζυγος της Αγγελος Ζησιμόπουλος έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι με καισαρική τομή και σε λιγότερο από 24 ώρες η μητέρα υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος, στο Νοσοκομείο North Shore University Hospital, αφού λίγο μετά την επέμβαση της καισαρικής τομής έπεσε σε κώμα.

Το κοριτσάκι, που το ονόμασαν Αθηνά, ζύγιζε μόλις τρία πάουντ και αμέσως μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα εντατικής φροντίδας των νεογνών, στο ίδιο νοσοκομείο.

Ντανιέλ Γκράφα και ο σύζυγος της Αγγελος Ζησιμόπουλος με την Αθηνά κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Φωτογραφία: ABC7NY.

Στις 31 εβδομάδες της κύησης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι  στο συκώτι της μητέρας δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα, που ονομάζεται «acute fatty liver decease» και σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου δρα. Lewis Temperman, χρειαζόταν επειγόντως να γίνει μεταμόσχευση.

Οπως ανέφεραν οι γιατροί, το συκώτι της άτυχης μητέρας είχε μικρύνει σε μέγεθος και ο κίνδυνος να χάσει την μάχη για την ζωή ήταν προ των πυλών. Πρόκειται, όπως τόνισαν οι γιατροί, για μια πάρα πολύ σπάνια ασθένεια.

Ο διευθυντής μεταμοσχεύσεων, εξήγησε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο νοσοκομείο North Shore,  ότι η μεταμόσχευση έγινε σε χρόνο ρεκόρ αφού βρέθηκε ο δότης και τόνισε ότι αν δεν βιώναμε την εποχή του Κορωνοιού, δηλαδή εάν χρειαζόταν να γίνει δυο ή τρεις μήνες ενωρίτερα, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Η ομογενής μητέρα Ντάνιελ Γκράφα ενώ ευχαριστεί τους γιατρούς της ομάδας που έκαναν την μεταμόσχευση. Φωτογραφία: ABC7NY.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον σχετικό κατάλογο με τους ασθενείς που περιμένουν για μεταμόσχευση η περίπτωση της ομογενούς μητέρας έλαβε την υψηλότερη διαβάθμιση.

Τελικά η επέμβαση για την μεταμόσχευση κράτησε 13 ώρες και γνώρισε επιτυχία .

Η κυρία Γκράφα, δεν έκρυψε την χαρά της για το αίσιο αποτέλεσμα και εξέφρασε τις ευχαριστίες της και μαζί την ευγνωμοσύνη της στην ομάδα των γιατρών, τους οποίους χαρακτήρισε «Ντριμ Τιμ».

Σήμερα οι γονείς εξήλθαν από το νοσοκομείο κρατώντας την κόρη τους και έχοντας πλέον μια νέα ευκαιρία για μια ευτυχισμένη ζωή.

Η Ντάνιελ Γκράφα με την νεογέννητη Αθηνά. Φωτογραφία: ABC7NY.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.