Υπό τις ιαχές «Αθάνατος» και υπό την γαλανόλευκη η κηδεία του Πέτρου Γαλάτουλα

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες στην κηδεία του Πέτρου Γαλάτουλας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπό τις ιαχές «Αθάνατος» και υπό την γαλανόλευκη έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Μαϊου 2022 στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια η εξόδιος Ακολουθία του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Ο κόσμος άρχισε να συρρέει στο ναό λίγο πριν της 11.00 π.μ. και εισέρχονταν στο ναό για το καθιερωμένο προσκύνημα και για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία στην οποία συμμετείχαν επτά ιερείς μεταξύ των οποίων και ο π. Βασίλειος Δρόσος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε το συλλυπητήριο μήνυμα του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργου Τσούνη και το κοινό μήνυμα του Χρήστου Ζώη, του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, του Δρα Γεωργίου Πατούλη και του Σάββα Καλλεντερίδη.

Ο επικήδειος που ανέπεμψε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρρικ, π. Νικηφόρος Φακήνος και της πρωτότοκης κόρης του Δέσποινας θα μείνουν ανεξίτηλοι στην μνήμη των παρισταμένων, διότι εστιάστηκαν στην προσφορά του αειμνήστου στην ομογένεια και στην γενέτειρα και στον ήρωα – στοργικό πατέρα Πέτρο Γαλάτουλα, αντίστοιχα.

Στιμγιότυπο από την ομιλία της Δέσποινας Γαλάτουλας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Αν και ήταν εργάσιμη η προσέλευση των ομογενών ήταν εφάμιλλη της προσέλευσης στο προσκύνημα που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στο Γραφείο Τελετών «Αντωνόπουλος». Στο προσκύνημα παρέστη πολυμελή αντιπροσωπεία της ομογένειας της Νέας Αγγλίας, ενώ στην κηδεία παρέστη ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Ευστάθιος Καραντώνης.

Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας οι εκπρόσωποι του Γραφείου Τελετών προέτρεψαν τους ομογενείς να μην σχηματίσουν πομπή προς το Κοιμητήριο προς αποφυγή αυτοκινητικών ατυχημάτων και παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Παρά ταύτα στην τελευταία κατοικία τον συνόδεψαν αρκετές δεκάδες απλών ομογενών και η πολλοί από τους ηγέτες που παρέστησαν στην Ακολουθία.

Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου Αγία Μαρκέλλα το Πελιναίον Δημήτριος Τσάκας και αμέσως μετά ο ευεργέτης Στυλιανός Ζερβούδης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Ο Νίκος Μπάρδης, αριστερά και ο Ευστράτιος Καραντώνης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Το στεφάνι με την γαλανόλευκη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νικόλαος Πάρος, π. Βασίλειος Λούρος, π. Χρυσόστομος Πάνος, π. Βασίλειος Λούρος, π. Γεώργιος Καζούλης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Στιγμιότυπο από την κηδεία του Πέτρου Γαλάτουλα. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
-Advertisement-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.