Υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι στην άλλη άκρη της Γης – λέει ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς

0
Στιγμιότυπο από την βράβευση των πρωταθλητριών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Υπάρχουν κάποιοι πολύ σημαντικοί άνθρωποι, στην άλλη άκρη της γης, οι οποίοι μετουσιώνουν την αγάπη τους για τον τόπο καταγωγής τους σε πράξεις» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» Δήμο Σιώκη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Δήμος Σιώκης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», το περασμένο καλοκαίρι υποσχέθηκε να προσφέρει τον οβολό του για την αγορά ενός νέου κωπηλατικού σκάφους για τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Η υπόσχεση υλοποιήθηκε ανήμερα της Τσικνοπέμπτης ένεκα της γενναιοδωρίας των στελεχών, των μελών και των φίλων των Καστοριέων της Νέας Υόρκης.

Η επιστολή του Ναυτικού Ομίλου προκάλεσε την ευαρέσκεια των στελεχών και των μελών του Συλλόγου, διότι ευεργέτησαν και ευεργετήθηκαν. Ευεργέτησαν το Ναυτικό Όμιλο και συνάμα ευεργετήθηκαν και οι ίδιοι, διότι απόλαυσαν την ευγνωμοσύνη των ευεργετούμενων.

Η κατάμεση αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ηγεσίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς προς τον ιστορικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης που αδιαλείπτως για 113 χρόνια ευεργετεί την ομογένεια και την Καστοριά.

«Με την παρούσα μας επιστολή, εκ μέρους όλης της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τον Σύλλογο Καστοριαίων Νέας Υόρκης «Ομόνοια», για την ιδιαίτερα σημαντική του χορηγία, προκειμένου να αγοραστεί ένα νέο κωπηλατικό σκάφος και να αρχίσει η ανανέωση του στόλου σκαφών του Ομίλου μας.

Η δέσμευση του προέδρου του Συλλόγου κ. Δήμου Σιώκη το περσινό καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των δύο παγκόσμιων πρωταθλητριών μας για τη χορηγία ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από το Σύλλογο Καστοριαίων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» προκειμένου να στηριχθούν οι προσπάθειες της Διοίκησης, των αθλητών και των οικογενειών τους, έγινε πλέον πραγματικότητα.

Μία χορηγία η οποία έρχεται ως συνέχεια της στήριξης που μας παρείχε ο Σύλλογος «Ομόνοια» και στο παρελθόν, με εξίσου σημαντικές χορηγικές πράξεις, οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα για ακόμη μία φορά πως ο Σύλλογός αυτός είναι το στολίδι της Καστοριάς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού, που χαρίζει διαχρονικά χαρά και συγκίνηση σε όλους εμάς που ζούμε και βιώνουμε τη σύγχρονη πραγματικότητα στην πολυαγαπημένη μας πόλη.

Η χορηγία αυτή, αλλά και όλες οι προηγούμενες, στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους εμάς που ανιδιοτελώς, με μεγάλη αγάπη για το άθλημα, αλλά κυρίως για τα νέα παιδιά αυτής της πόλης, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια κίνηση που μας προσφέρει την ελπίδα και τη σκέψη πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι πολύ σημαντικοί άνθρωποι, στην άλλη άκρη της γης, οι οποίοι μετουσιώνουν την αγάπη τους για τον τόπο καταγωγής τους σε πράξεις. Πράξεις για τις οποίες ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς θα είναι πάντα ευγνώμων και θα τις μνημονεύει με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Ευχαριστούμε λοιπόν μέσα από την καρδιά μας για ακόμα μία φορά το Σύλλογο Καστοριαίων Νέας Υόρκης «Ομόνοια».

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/oi-kastorieis-giortasan-tin-tsiknopempti-kai-prosferan-ton-ovolo-tous-gia-tin-agora-skif/

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.