ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το ελληνικής ιδιοκτησίας «Yacht Club» στο Ετζγουότερ της Νέας Ιερσέης άνοιξε τις πύλες του και εξέπληξε τους πελάτες με τον διάκοσμό του, με την ανεπανάληπτη θέα, με τα εύγευστα φαγητά και θαλασσινά, καθώς επίσης και με την άψογη εξυπηρέτηση.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε ιδιόκτητη προβλήτα στην διεύθυνση 541 River Road, Edgewater. Εισερχόμενος κανείς στον χώρο στάθμευσης εκπλήσσεται από την αρχιτεκτονική του και από τα χρώματα τα οποία, όπως λέει και ο ιδιοκτήτης του Γεράσιμος Στεφανίτσης σου θυμίζουν ότι βρίσκεται στο Αργοστόλι  είτε σε κάποια άλλη παραλιακή πόλη της γενέτειρας.

Η θέα του μοναδική και ανεπανάληπτη και μάλιστα κάτι παραπάνω από το «Million Dollar View», που είθισται να λένε οι Αμερικανοί συμπολίτες μας. Βόρεια αντικρύζεις την γέφυρα George Washington Bridge, ανατολικά το Μανχάταν, νότια το Άγαλμα της Ελευθερίας, νοτιοδυτικά την πόλη του Τζέρσεϊ Σίτι, η οποία συναγωνίζεται τους ουρανοξύστες του Μανχάταν και δυτικά το γρήγορα αναπτυσσόμενο Ενζγουάτερ.

Η μεγάλη αίθουσα του εστιατορίου «Yacht Club» στο Edgewater της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το εν λόγω εστιατόριο είναι το δεύτερο εστιατόριο της οικογένειας Στεφανίτση στη Νέα Ιερσέη. Προηγήθηκε το εστιατόριο «Μόλος» στο Γουιχόκεν (Weehawken) της Νέας Ιερσέης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και αποτελεί προορισμό για τους λάτρες της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας.

Και τα δύο εστιατόριο βρίσκονται επάνω στο κύμα, αλλά διαφέρουν ως προς την κουζίνα.

Το «Yacht Club» θα είναι καθαρά αμερικανικό εστιατόριο και θα αποτελέσει προορισμό για τα θαλασσινά, ακόμη και για το σούσι.

Ο Γεράσιμος Στεφανίτσης, κέντρο, ενώ συνομιλεί με τους αρχιτέκτονες. Φωτογραφία: ETA / Press.

Το εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που διανύει η εστίαση στις ΗΠΑ, διότι στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης, όπως και στους πέντε δήμους της Νέας Υόρκης μέχρι και ετούτη την ώρα δεν επιτρέπεται η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο ο Γεράσιμος Στεφανίτσης και η κόρη του Ηλιάνα είναι αισιόδοξοι, διότι το Εντζγουότερ χρειαζόταν έναν χώρο στο οποίο θα απολαύσει μοναδική φιλοξενία, ποιοτικό φαγητό και έναν χώρο στον οποίο μπορεί να απολαύσει το ποτό της αρέσκειάς του.  Κι αυτό διότι το εστιατόριο διαθέτει πλήρη άδεια ποτού και έχει δύο μπαρ.

Εισερχόμενος στο εστιατόριο εντυπωσιάζεσαι από την ποιότητα και το μεράκι του Γερασίμου και της Ηλιάνας να δημιουργήσουν έναν ανεπανάληπτο χώρο όχι μόνο για να απολαύσει κανείς το γεύμα, αλλά και να διοργανώσει συνεστιάσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο διάκοσμος του εστιατορίου «Yacht Club» στο Edgewater της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα καθίσματα και τα τραπέζια προήλθαν από την Ιταλία, ενώ οι μπαλκονόπορτες και άλλα προϊόντα προέρχονται από την Ελλάδα και σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί του Ιουνίου είτε και του Αιγαίου.

Το εστιατόριο έχει μια από τις ευρύχωρες και συνάμα και τις πιο σύγχρονες κουζίνες με ανοξείδωτο εξοπλισμό.

Ερωτηθείς για την εν λόγω επένδυση ο κ. Στεφανίτσης επεσήμανε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες και ότι ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 με την αγορά του ακινήτου και με το δύσκολο και πολυδάπανο έργο της ανακαίνισής του. Η πανδημία του κορωνοϊού και ο εξάμηνος εγκλεισμός άλλαξαν τα δεδομένα και από τους έξι περίπου μήνες που υπολόγιζαν να ολοκληρώσουν τα έργα ξεπέρασαν τον έναν χρόνο.   

Η νοτιοανατολική πλευρά του εστιατορίου «Yacht Club» στο Edgewater της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Είμαστε έτοιμοι και αύριο θα είναι η πρώτη μέρα. Και θα ανοίξουμε με την τέντα που μου θυμίζει τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς. Θα ανοίξουμε ελπίζοντας ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα και σύντομα θα επιτραπεί η λειτουργία σε όλους τους χώρους», επεσήμανε ο κ. Στεφανίτσης υπενθυμίζοντας ότι η καθυστέρηση από μόνη της αύξησε δραματικά τα έξοδα.

«Τα έξοδα είναι φοβερά και η εστίαση με την γενικότητα του όρου έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία, το οποίο ουδείς μπορούσε να φανταστεί», συμπλήρωσε.

Το εστιατόριο έχει συνολικό εμβαδόν 13.000 τετραγωνικών ποδιών και χωρητικότητα 500 καθισμάτων. Στον δεύτερο όροφο έχει μια δεύτερη αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων η οποία προσφέρεται για ιδιωτικά πάρτι και είναι ιδανική για κοινωνικές εκδηλώσεις. .

Η ευρύχωρη και υπερσύχρονη κουζίνα του εστιατορίου «Yacht Club» στο Edgewater της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Θα λειτουργεί καθημερινά επτά ημέρες την εβδομάδα για μεσημεριανό και δείπνο και όταν επιτραπεί η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους θα απασχολεί με εργασία εκατό περίπου εργαζομένους.

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά σχέδια επεσήμανε ότι μελλοντικά θα φτιάξουν και νεωδόχους (ντόκους) στις δύο πλευρές για τον ελλιμενισμό ιδιωτικών σκαφών.

O Γεράσιμος Στεφανίτσης (δεξιά), ενώ συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσάκα. Φωτογραφία: ETA / Press.
Η αίθουσα του δευτέρου ορόφου η οποία προσφέρεται για ιδιωτικές και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μεγάλη αίθουσα του εστιατορίου «Yacht Club» στο Edgewater της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η νοτιοανατολική πλευρά του εστιατορίου «Yacht Club» στο Edgewater της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η βούτσα και το μάρμαρο στο οποίο οι λάτρες του ψαρέματος καθάριζαν τα ψάρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα οστρακοειδή και τα θαλασσινά θα είναι το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου «Yacht Club» στο Edgewater της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.