Βραβεία Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου στο Θερινό Σουαρέ

0
Οι τιμώμενοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νεανικό χαρακτήρα είχε το θερινό σουαρέ (Summer Soiree) που διοργάνωσε ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής, 23ης Ιουνίου 2024 στο «Swan Club», στο Ρόσλιν του Λογνκ Άϊλαντ.

Κι αυτό ένεκα της αυξημένης συμμετοχής των νέων γιατρών και σπουδαστών που έχουν ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία των στελεχών του Συλλόγου.

Η εκδήλωση – κατά κοινή ομολογία – ήταν άρτια διοργανωμένη, επιτυχημένη και διδακτική για τους τριάντα και πλέον νέους που παρέστησαν στο δείπνο.

Ο Δρ. Γιώργος Ράπτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ακολουθώντας την παράδοση ο Ιατρικός Σύλλογος βράβευσε δύο καταξιωμένους γιατρούς και συγκεκριμένα τον Δρ. Γιώργο Ράπτη διευθυντή ογκολογικών υπηρεσιών (Director of Oncology Services for the Northern Region, R. W. J. Barnabas Health and Rutgers Cancer Institute) και την Δρ. Χριστίνα Δεληγιαννίδη (Kristina Marie Deligiannidis, MD) η οποία είναι μια από τους κορυφαίους ερευνητές στον τομέα της αναπαραγωγικής ψυχιατρικής.

Τους συνδαιτυμόνες καλωσόρισε η κ. Φαίη Νισυρίου, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Αντώνιος Γασπαρής κατά την διάρκεια της προσφώνησης στην εκδήλωση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την οργανωτική επιτροπή και τους χορηγούς του δείπνου και του λευκώματος. Το λεύκωμα αποτελεί μια επί πλέον καινοτομία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, διότι ήταν ψηφιακό και προβλήθηκε από τις γιγαντοοθόνες της αίθουσας.

Η Δρ. Χριστίνα Δεληγιαννίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δρ. Γασπαρής αναφέρθηκε επίσης στην δράση του Συλλόγου, στον ρόλο των επιστημονικών συμποσίων και στην απονομή των υποτροφιών που ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Τέλος ο Δρ. Γασπαρής κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να παρακολουθήσουν το συμπόσιο στη μνήμη της Δρ. Μαρί Κολοποθάκη και την απονομή του ομώνυμου βραβείου στην Δρ. Ευγενία Γιάννου, που θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα «Χιώτη» του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν (337 East 74 Street, NYC, NY)

Ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Παναγιώτης Μανώλας παρουσίασε τον ογκολόγο, Δρα Γιώργο Ράπτη και διηγήθηκε συγκινητικές στιγμές από την 30ετή φιλία με τον διακεκριμένο ιατρό και επιστήμονα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Αντώνιος Γασπαρής, Δρ. Γιώργος Ράπτης και Δρ. Παναγιώτης Μανώλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Δρ. Ευγενία Γιάννου παρουσίασε την Δρ. Χριστίνα Δεληγιαννίδη και εστίασε την προσοχή της στο ερευνητικό και συγγραφικό της έργο και τόνισε ότι είναι πρωτοπόρα στην αναπαραγωγική ψυχιατρική.

Οι ομιλίες του Δρ. Γιώργου Ράπτη και της Δρ. Χριστίνας Δεληγιαννίδη αν και διέφεραν ως προς το περιεχόμενο, εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και το πιο σημαντικό ήταν πλούσιες σε νουθεσίες για τους νέους γιατρούς και ερευνητές.

Η Δρ. Χριστίνα Δεληγιαννίδη και ο ο Δρ. Γιώργος Ράπτης Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Φαίη Νισύριου, η οποία ανέλαβε ρόλο παρουσιαστή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος του ιστορικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Αντώνης Γασπαρής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο τέως πρόεδρος του Ε.λληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δρ. Αντώνιος Γασπαρής, η Δρ. Χριστίνα Δελιγιαννίδη (τιμώμενη) και η Δρ. Ευγενία Γιάννου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι γιατροί με τους φίλους τους ενώ απολαμβάνουν το δείπνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Δρ. Ευγενία Γιάννου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.